Hocam böyle birşey nasıl mümkün olacak peki şuan merak içerisindeyim eminmisiniz
1500 adet farklı radio olduğunu düşünelim bu radioda çalan veya çalacak parçalarının her birini bilmek için tabiri caizse müneccin olmak lazım 😂 müneccin olduğumuzu varsayıyorum ki okadar müzik kuruluşuyla anlaşmak pek olağan durmuyor siz bu konu hakkında yaptığınız görüşü bir gözden geçirin isterim
Ek olarak konuyu açan hocama ileteyim
Herhangi bir şekilde müzik hakkında telif hakkı vs olmaz o oradaki radio sahiplerini ilgilendiren bir durum olmakla beraber siz yayın yapmadığınız için doğal olarak çalacak parça veya müzikleri kontrol edemez veya değiştiremezsiniz
Yapmadığınız birşey için neden dava açılsın ki
Radioların telif hakkı konusuna gelince yine birşey olacağını sanmıyorum fakat kesin net bir bilgim yok araştırmanızda fayda var
Hocam o işler öyle olmuyor. Müzik kuruluşları binlerce değil toplasanız 15-20 tane vardır diye düşünüyorum. Dikkat edin youtube üzerinde nerdeyse herkesin kliplerini yayınlayan netdmuzik kanalı var. Bu kanal haricinde en büyük müzik kanalları kaç tanedir bir düşünün bakalım... Geçtiğimiz aylarda karikatür yüzünden 10K telif ücreti ödemiş birisi olarak avukatımız ile yaptığım görüşmelerde mağazalarda çalan müzik için bile telif hakkı istenebileceğini öğrendim. Radyo kendisi için müzik yayınlama anlaşmasını yapar ve topluluğa dinletir ama siz aynı yayını alıp kendi sitenizden veya başka bir yerde topluluğa dinletmeye çalışırsanız yine sıkıntıya düşersiniz. Türkiye'de telif konusu sıkıntılıdır bir kere yakanıza yapışırlarsa kurtarmanız kolay değil...