Yesilmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese iyi forumlar,
E devlet üzerinden davalarıma bakarken birden 7 sene önce karışmış oldugum bir kavga olayından dolayı buğün tekrardan bu olaya ilişkin HAGB KARARINA UYULMAMASI başlığı adı altında bir dava gördüm. Bir çok hukuk sitesinde açıklama var lakin birşey anlamadım.
Olay 2013 yılında ve üzerinden 7 sene geçti. çok şükür hiç bir suça karışmadım fakat buna rağmen böyle bir dava oluşması beni endişeye soktu. Mahkeme tarihine 2 ay var ve ben şimdi şok bir şekilde acaba şimdi ne olacak şeklinde düşünüyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse memnun kalırım.

Hayırlı Geceler
Olay tarihi 2013 dediğiniz olaydan size verilen ceza sizi 5 yıllık denetime sokmak kaydıyla ertelenmiş sizin 5 yıl boyunca suç işlememeniz gerekiyor. Herkes ilk olayın olay tarihinden itibaren sanıyor ancak öyle değil. O olayın karara bağlanıp kesinleştiği tarih önemli yani kesinleşme tarihinden itibaren 5 yıl sayılıyor.

Muhtemelen yeni bir olaya karıştınız ve bundan ceza aldığınız için eski olayın açıklanmayan cezasını açıklamak üzere yeniden dava açılmış. Eğerki üst sınırı 2 yılı geçen bir cezanız varsa değişiklik olmadan aynı ceza verilir. 2 yılın altındaysa basit yargılama hükümlerinin uygulanması gerektiğini düşünüyorum.

Normalde hukuki konulara yazmazdım ancak yalan yanlış bilmeyenlerin verdikleri yanlış bilgileri görünce yardımcı olmak istedim. Detaylı sorularınızı avukata sorun.