Ticaretin içinde , replika piyasasında olan biri olarak söylüyorum anlayamazsınız.
Artık replikaların o kadar üst kaliteli var ki herşey birebir aynı, kokunun kalıcılığına kadar. Ve sadece parfüm de değil saat vs. bir çok şeyde böyle
Size bir Rolex saat bir Airpods pro bir de Dior Fahrenheit getiririm istediğiniz yere sorarsınız kimse ayırt edemez.
Misal orjinal xx.xxx dolara bir Rolex satın sertifikalarını vs. kaybedin ikinci el Roleximi satıyorum diyin 500-600 tl'den fazlasına satamazsınız

Barkoddan anlama vs. devride bitti :d Trendyol'da vs. barkodlu, faturalı satılan ürünler bile sahte. Forumda orjinal faturalı, gümrük beyanemeli diye satılan parfümler de sahte.
Artık herşeyin bir yolunu buldular. Ve insanlar artık replikaları orjinal diye satıyor. Kullandığımız bir çok orjinal sandığımız ürün aslında replika.
Alıntı ama tamamen yanlış bilgi. Çok iyi taklitler var. Anlamak çok zor. Barkod numarası sadece marka - üretilen ülke - firma, fabrika, üretim seri numarası ve doğrulama kodu içeriyor. Barkod çok kolay taklit edilebilir. Trendyol'a girin 5301010028837 barkodu arayın. Aqua Di Polo Omodeo Edp 50 ml Kadın Parfümü çıkacaktır karşınıza. Bu ebay'da da aynıdır, Amazonda da. Aynı markanın aynı fabrikadaki üretimidir. Bu markanın Türkiye'de fabrikası olsaydı barkod farklı olacaktı. O zaman bu ürün sahte mi diyeceğiz. Hayır.
Kozmetik ürünlerin orjinalliğine çok önem veriyorsanız eğer Trendyol gibi bu işi ciddiye alan firmalardan alışveriş yapın ve fatura gelmezse mutlaka fatura talep edin. Ürünün sahte olduğuna dair şüpheniz varsa Trendyol'da bildirim açıp detaylı şekilde durumu izah edin. Satıcının anında satışları durduruluyor ve orjinal olduğuna dair gerekli belgeler talep ediliyor. Eğer sağlayamazsa o firma bir daha o markanın ürünlerini satışa açamaz. Ayrıca sağlık bakanlığına ürünün sahte olduğuna dair bildirim yapmanız durumunda Sağlık bakanlığı aksiyon konusunda yavaş kalsa da firmayı ziyaret edip belgeleri inceliyor.
Kozmetik konusunda Trendyol gözümde bambaşka bir yerde.
Kutu ve şişe üzerinde batch kod dediğimiz bir kod oluyor onları karşılaştırın çoğu parfümde mevcuttur tutuyor ise o kodu birkaç mesaj önce arkadaş bir site yazmış oraya yazın ve sorgulayın ancak bunların çok fazla taktikleri var her zaman anlaşılmaya biliyor çok ince çalışan kişiler var. Mümkünse Trendyol üzerinden alışveriş yapın Trendyol parfüm satıcılarından yüklü miktarda belli mağazaların faturalarını istiyor yani naylon fatura kabul etmiyor ayrıca sürekli denetliyorlar tabii bunun da birçok taktiği geliştirilmiş denemek lazım bir satıcıya bağlı kalıp ürünü beğenmek lazım şişe rengi iç rengi kutu renkleri kutunun içindeki karton malzeme etiketleri vs birçok etken var dediğim gibi deneye deneye çözmeniz gerekiyor
Herkese çok teşekkür ediyorum sanırım trendyol gibi resmi yerlerden alışveriş yapacağız sonuçta bir kaydı fatura vs belgeler sunabiliyorlar onlardan bazılarında da şüphe duyuyorum fakat yorumlara bakılabilir çoğunlukla.