Fatoshisme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hoş geldiniz, hocam.

Ben de bir danışmanlık arayışı içindeydim. Avukattan pek fayda goremedigimden..

1.5 yıl önce trafik kazası geçirdim refujide beklerken. 3 kişiydik. Birini kaybettik, birimiz dişinden oldu, morluk ve siyriklarla yırttı. Digerimizin ayağı kırıldı.

Mahkeme alkollü kullanan şoförü %100 hatalı bulup 9 yıl hapis cezası verdi. Fakat avukati istinaf mahkemesine başvurarak ceza indirimi hatta beraatini talep etti. Pandemi ve "af vakasindan" dolayı mahkum serbest ve hala karar çıkmadı. Cezanın 9 yıldan aşağı düşme ihtimali var mı?

Bir de taraflar maddi manevi tazminat davası açabiliyor mu? Bizim avukat dişin kırıldı ona tazminat verilmiyor dedi ama ayağı kırılan arkadaş için de dava açılmamış.. Hafiften sinirlerimiz bozuldu. Dosyada eksikler falan da olunca. (istinafta öğrendik doktor raporlarının eksik olduğunu)

Çok teşekkür ederim.

Aksi bir durumda cimer'e falan yazacaktım, faydası olur mu bilmiyorum ama umut işte..
Öncelikle çok geçmiş olsun. Dosya içeriğini görmeden cezanın düşüp düşemeyeceği hakkında yorum yapmam sağlıklı olmaz.
Sanığın tutuksuz yargılanması normal bir durum çünkü tutuklama sebebi olarak sayılan suçlardan birisi değil.
Tazminat hususuna gelince, dişiniz değil tırnağınız dahi kırılırsa kusurlu olan tarafa tazminat davası açabilirsiniz.
Ancak ceza mahkemesi dosyası istinafta diyorsunuz, avukatınız o dosyanın istinaftan dönerek kesinleşmesini bekliyordur ve bu doğru bir yaklaşım. Ceza dosyası kesinleştiğinde avukatınız tazminat davanızı açacaktır.