Bu aralar çok fazla gördüm ve insanları nasıl kandırdıklarına şahit oldum çok zoruma gidiyor iyi insanları kandırmaları.
Kendim Kadıköy de yıllarca dükkanda çalıştım hepsini biliyorum sizlerde bilgi vermek istedim şahit olursanız kanmayın diye.
Kafeye Girip 1 TL'si Olan Varmı Diye Bağıran Kişi
Yemek yiyeceğini iddia eder fakat amacı yüklü para verenler ve tüm kafelere girip 1 TL den yolunu bulmaktır.
Yol Parası Olmayan herkesten 1-2 TL İsteyen Kimse
Yolda kalmıştır fakat 50 kişiden yol parası alır özel uçakla gidicek herhalde
Bayrak Resmi Uzatıp Sonradan Para İsteyen Kızlar
Yolda giderken size elindeki minik bayrağı uzatır sizde bilmeden alırsınız sonra bir hayır kurumu için bağış topladıklarını söylerler. Sizde bayana mahcup olmayayım diye para verirsiniz.
Havaalanında Orjinal Parfümleri Alınmayan Adam
Bunlar proftur lâm cambazıdır lüks kiralık araba ve takım elbise giyerler 5 Liralık parfümü size orjinal diye satarlar.
Kapalı Olan Döviz Bürosunun Önünde Bekleyen Tırnakçı
Döviz bürosuna gidersiniz fakat kapalıdır bu sebepten orada bekleyen adam kendisi bozabileceğini söyler fakat geneli tırnakçıdır sizin paranızı gözünüzün önünde yok eder.
Kırmızı Işıkta Cam Temizleyen Yetişkin Adamlar
Camınızı zorla temizler sizinle de tehditkar şekilde konuşur ve para vermek zorunda kalırsınız arabanıza birşey yapmasın diye.
Sokakta Kuran Kursu Veya Kimsesiz Çocuklar İçin Para Toplayan Gençler
Sokakta ellerinde size dergi, bayrak veya Atatürk resmi uzatırlar siz bedava zannedip alırsınız ama sizden kuran kursu veya kimsesiz çocuklar için para topladığını bunları onun için sattığını söyler.
Kendileri teşkilattır bir araba hepsini bırakır akşamda toplar.
Yere Düşüp Bayılan Simitçi
Yere düşer ağzını bir şekilde kanatır ve epilepsi hastası olduğunu simitlerini de satamadığını söyler genelde kanser hastası annesi veya babasına bakar.
Toplu Taşımada Telefonda Ağlayarak Ameliyat Parası Olmadığını Söyleyen Kişi
En son başıma bu geldi toplu taşımada telefonda yüksek sesle konuşarak kızının ameliyat parasını bulamadığını söyleyip ağlar tek değildir yanındaki kendi adamları yalandan ona para verir milleti gaza getirip para toplarlar.
Ben uyaracaktım diğer adamları beni hemen ekarte etti.
Turist Dolandıran Ayakkabı Boyacısı
Bunlar turistlerin önüne geçer fırçasını düşürür. Turistte bunlara fırçasını alıp verir burada olay başlar boyacı bedava ayakkabısını boyamak istediğini söyler fakat boyadıktan sonra turistten dolar üzerinden para ister.
Bayılan Adam
Bu arkadaş kalabalıkta bayılır ve kendisini kaldıranlara 3 gündür yemek yemediğini söyler.
Limon Sıkacağı Satıcısı
Bunlar insanı konuşmasıyla hipnoz eder limon sıkacağı hiç bir işe yaramaz. Ama adamın elindeki sıkacak limondan şelale gibi su çıkarır sebebi ise limona önceden basılan limon suyudur.
Sokak Kumar Oyunları
Bunların hepsi hilelidir fakat yemleme amaçlı verebilir. (Onu da çoğu zaman kendi arkadaşına verir.)
Bileti Olmayan Asker
Bilet parasını kaybetmiştir evine gidemiyordur çoğunun üstünde kamuflaj vardır.
Bunlar benim aklıma gelenler siz siz olun düşmeyin.