Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
*Deneyler için hayvanların kullanılması etik mi? (Alternatif yollar/Çözüm/Nedenleri Nelerdir)
Bazı ülkelerde simülasyonlar üzerinden eğitim yapılıyor. Hayvanlar üzerinde deneyler yapılmıyor. Günümüz teknolojisi yapay zeka. Dolayısıyla bunun simülasyonu olmaz diyenler varsa webmaster formunda olmamalı. Ben şahsi olarak etik bulmuyorum. Çünkü Hayvan hakları evrensel bildirisinde de ''Tüm hayvanlar insanlar ile eşit haklarda doğar'' diyerek başlıyor. Hayvanlar için insan deneyleri de meşru kılınabilir öyleyse. Çünkü eşitiz. Dünyanın birçok ülkesinde bu madde uygulanırken bizim ülkemizde sadece ''MAL, EŞYA'' olarak kabul edilir.
*Hayvanat bahçeleri olmalı mı olmamalı mıdır.
Hayvanat bahçelerinin olması anlamsız. Çünkü esaret kampı değil, doğal yaşam alanı oluşturulması gerekir. Ufacık kafeslerde hayvan olmak zordur. Doğal yaşam alanı oluşturulmuş fakat ismi hayvanat bahçesi olan yerlere karşı değilim. Eğer bir çöl yada tropikal iklim hayvanını getirmedilerse. Türkiye'de yaşayan, bu iklime ait, bakıma muhtaç hayvanların doğal yaşam alanları özel olarak yapılabilir. Örneğin bir vaşak var ve yaralı. Bu yüzden doğada yapamaz. Kontrol altında tutulabilir. Sırf insanlar görsün diye o hayvanı kafese atmak mantıksız.
Şahsi düşüncelerimdir. Tartışmaya açık değildir. Saygılar..