Merhabalar,
Öncelikle 1 tl kazansanız bile bu geliri beyan etmek zorundasınız. Kendim şahıs şirketi açtığım için bu konudaki bilgilerimi paylaşacağım. 29 yaşından küçükseniz yıllık 70 bin tlye kadar olan gelir vergisinden muafsınız aynı zamanda 1 yıllık bagkur prim ödemelerinden muaf olursunuz, detaylı bilgi almak için muhasebecinizle konuşunuz.
Kullanıcılarınız yurt dışında ise kdv ödemenize gerek yok, kullanıcılarınızın bi kısmı türkiye de ise o kısım oranı kadar kdv ödemeniz gerekiyor ama bunu hangi vergi dairesine kanıtlayabilieceksiniz ki, en fazla analitik toollarındaki istatistikleri gösterebilirsiniz ve inandırıcı olur mu bilemiyorum, açıkcası ben kdv oranını devamlı 0 tutuyorum.
Geçmiş dönük gelirlerinizi beyan edemezseniz hiç bir şekilde. Ancak bazen hükümet varlık barışı kapsamında yurt dışındanki kaynaklarınızı yüzde 1 vergi oranı ile aklıyor. Ben bu yöntemi kullanarak geçmişe dönük gelirlerimi beyan ettim. İlerde herhangi bir incelemeye girersem hafifletici sebep olarak görülebilir.
Şahıs şirketi aylık gider ne kadar oluyor hocam ?
Merhaba,
Öncelikle vergi kaydınızı açacaksınız. Aylık gelen ödemeler için de fatura keseceksiniz. Faturanın KDV durumu da gelirin yurtdışı ve yurtiçi olmasına göre değişiyor. Bunlar genel hatları. Sorularınız olursa dm den yazabilirsiniz.
Yurt dışı gelir vergiden muaf diyolar.
Oranları nedir ?