Merhaba arkadaşlar ilaç yardımıyla sigarayı bıraktım. Kullandığım ilaç Champix. Önce ilacı anlatayım sonra ne gibi etkileri oldu onları anlatayım bırakmak isteyenler var ise deneyebilir. İlaç kullanımı şöyle ilk 3 gün sadece sabahları 0.5 mg hap içiyorsunuz 4. günden itibaren 0.5 mg hem sabah hem akşam içmeye başlıyorsunuz. 8. günden itibaren hem sabah hem akşam 1 mg hap içiyorsunuz. İlk 14 gün istediğiniz gibi sigarayı içebilirsiniz size diyor ki 8 ile 15. gün arası bir zamanda sigarayı bırak. Ben 15. gün sabah evde kalan son 3 sigarayı içip bıraktım evde olunca duramadım kırmaya da elim gitmedi. şuan 19. günün akşamı 5 gün oldu diyebilirim son içtiğim 3 sigarayı saymazsak

İlacın prospektüsünde bir çok yan etkisi olabilir diyor bende iki tanesi oldu birinden emin değilim halüsinasyon olmayabilir dışarıdaydım arabaya bindim üstümde böcek vardı vurdum gitti gerçek olabilir ağaçlık bir alandı çünkü. Diğer yan etkisi ise kabus görüyorsunuz öyle aman aman rüyalar görmedim daha ama 19 günün 10 gününde gördüm diyebilirim.
Nerelerde zorlandın diye sorarsanız örnek veriyorum yemek yedikten sonra yaktığımız sigarayı aradım ama ilk 3 gün 2 gündür aramıyorum. El alışkanlığı var biraz onda zorlandım ama o da çok zorlamadı.
Daha önce sigarayı bırakmadım ama uyanık olduğum zamanlar mesela uzun yolda 4 5 saat durmadan gidince başım ağrımaya başlıyordu sinirleniyordum farkında olmasam da şuan ne baş ağrısı ne sinir hiçbir şey yok.
Bıraktıktan sonra ne oldu peki tat almada pek bir değişiklik olmadı çünkü sürekli naneli sakız çiğniyorum şu ara ilk başta sigarayı aramamak içindi şimdi hoşuma gitmeye başladı uzun zamandır çiğnemiyordum ben ama koku almada büyük fark var normalde burnum çok keskindir sigara içmeyenlerden daha önce alırım bir kokuyu ama baya baya neyin nasıl koktuğunu bilmiyormuşuz. Daha 5 gün olduğu için çok bir şey fark etmemiş olabilir ilacın şuan kalan 9 günü var bitince konuyu tekrar günceller etkilerini yazarım ama bıraktıktan sonra bir ay daha devam etmenizi öneriyor ilaç başlamamak için. Son olarak şuan evde tek olduğum için içen yok canım çekmiyordu dün arkadaşlarımla görüştüm yanımda içtiler ve canım hiç çekmedi. İlaç fiyatı 420 tl normalde hastahaneye giderseniz ücretsiz veriyorlarmış ama testler falan uzun sürüyormuş kalp ile ilgili sıkıntınız var ise mutlaka doktora gidin benim bir sıkıntım olmadığını düşündüğüm için eczaneden sipariş ile getirtdim. Sormak istediğiniz öğrenmek istediğiniz merak ettiğiniz bir şey var ise isterseniz buradan isterseniz mesaj atarak sorabilirsiniz müsait olduğumda hepsini cevaplarım.
İlaç bu sağ taraftaki 1 mh olanlardan 2 tane daha var.