Çevresinde tanıdığı güvendiği hoca olan yada bu konuda gerçekten bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Bu arada soruyu biraz önce diyanet e de sordum.
Günaydın,
Merhaba.
Kayın pederim 25 yıl önce eşim yüksekten balkondan düştüğünde kızım ölmezde yaşarsa gelinliğini görürsem 1 düve keseceğim şekilde adakta bulunmuş.
25 yıldır finansal imkansızlıktan bu adağı kesmemiş. Şuanda finansal imkanı da tam olarak yok kesmeye.
Benim 1,5 yaşında bir oğlum var ve sürekli çocuğuma nazar mi ediyorlar napıyorlarsa doğum gününde yüzüne çay döküldü yüzü yandı, ayağını kırdı, sürekli düşüyor, bugün de kolunu yatağın bazasına sıkıştırtı. Çevremdekiler kayın pederimin eşim için adadığı bu adağı halen kesmediğinden torununa, oğluma böyle sıkıntılar olabileceğini söyledi.
Belirttiğim gibi tam olarak durumları da yok. Bir düve almaları için para konusunda yardımcı olsam, düveyi bir süre yetiştirip kesseler adak yerine gelmiş olur mu ? Düvenin ücretinin bir kısmını onların vermesi, bir kısmını da benim vermem uygun mudur? Yoksa illaki sadece adağı adayan kişinin mi bu adağı satın alması gerekiyor?