fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
en az 5-6 yıldır kullandıgım bi abd adsense var,açtıgıma pişmanım.sürekli vergi işiyle ilgili sorun çıkartıyor çünkü webde,ytde bunla ilgili paylaşımlar var.ben o şekilde çözüyorum vergi olayını.abdde yaşayan birisi üzerinden hesap açmış filan olsam o kişiyle abd devleti arasındaki olay nasıl işliyor bu konuda bilgim yok tabi.

fakat ing yada alm hesap almakla alakalı konuyu anlayamadım hocam ben.burada satılan bi almanya hesabı satın almanla,senin bu hesabı açman arasında ne fark var?yeni sitede kullanıcan bi domain olacau elinde.ve adsense hesabını sende açsan,başkasındanda alsan yine o domaini onaylatmak zorundasın.
Siz nasıl çözüyorsunuz vergi işlerini orasını anlamadım ama ben orada yaşayan kuzenin üzerine, yani onun SSN numarasını falan kullanarak ödeme aldım ancak yıl sonu atıyorum %30 luk bir vergi çıkacağından falan bahsetti bana buda bana çok cazip gelmedi açıkçası.

Aşağıda linkini bıraktığım konuda tüm yaşadığım süreci detaylı olarak anlattım. ingiltere ve almanya hesaplarında bu şekilde bir prosedür olmadan kendi adıma payoonerden aldığım ibanı kullanarak ödeme alabildiğimi diğer okuduğum konulardan öğrendim ve buna istinaden ingiltere hesabı kullanmaya karar verdim.
Buradan hesap(domain ile onaylatılmış bir adsense) almak ile kendim bir domain alıp onu onaylatmaya çalışmanın arasındaki fark bana göre sadece zaman.
Hazır domainli almanın dezavantajı domaini kendim seçemiyor olmam.

https://www.r10.net/bilisim-hukuku/2...-hakkinda.html