Son yaşadığım sorunu yazayım.
Süresi yeni dolan bir domainin süresini teknoclouds uzatamadı. Teknoclouds paneline göre süre uzamış göründe ama uzamadı. Domain askıda kaldı. Teknocloudsa yazdım cevap gelmeyince whatsapptan ulaşabildim.
Wildwestdomains'in çözmesi gereken bir sorun olduğunu ve onlardan gelecek cevabı beklememiz gerektiğini söyledi. Akabinde de sorunun domain proxyden kaynaklandığını cevabını aldım. (halbuki ben kilitleri kaldırmıştım ama onların kaldırması da gerekiyormuş, bu arada transfer değil bu)
Sonra transfer etmeyi de denedim ama ret revabı geldi. Daha önce süresi 10-15 gün dolan domaini transfer etmişliğim bile vardır.
Ben bu süreçte teknoclouds ile sınırlı kalmadım. Onlar topu wildwestdomains firmasına attılar.
Wildwestdomains yani secureserver.net'e yazdım ama cevap gelmedi.
Ana sağlayıcı olarak godaddy'e yazdım. Azure apilerine biz destek vermiyoruz. Azure ile görüşün dedi.
Azure sizin azure kimliğiniz yok, o yüzden ısrarla firmayla sorunu çözün deyip durdu.
En sonunda
icann'a şikayette bulundum 2 önce ve az önce fark ettim ki domain aktif olmuş. Henüz teknocloudsun bile haberi olduğunu sanmıyorum. (henüz birşey yazmadılar) Icann normalde taleplere 24 saat içinde dönüş yapıyor ve henüz dönüş yapmadı.
Tahmin ediyorum ki icann, wildwestdomain ile iletişim kurdu bu süreçte ve ancak sorunu çözdüler.
@regnet;
@TeknoClouds; her neyseler artık, destek sistemlerine gelince tamamen keyfi. Yani gönderilen destek taleplerini görmediklerini düşünmüyorum. İçlerinden birinin canı sıkılırsa, keyfi gelirse cevap veriyorlar!