digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dramalar çok tempolu olmaz hocam. Oyunculuklar çok iyi. Konu da daha önce hiç işlenmemiş fay hatlarına dokunuyor. Ama netflixin standart politikası Türk dizisi da olsa Amerikan dizisi de olsa bir diziye azınlık figürleri, eşcinsellik muhtaka koyuyorlar.
Dramalar temposuz olur diye bir şey yok tabii, isteseler koyabilirlerdi. Hadi en kötü ihtimalle üstü kapalı spoiler vermeden malum kardeşlerin cam kırma sahnesi ile saç saça kavgaları gibi azıcık tempo verebilirlerdi, köy sahnesi daha gerilimli olabilirdi, bar sahnesi olaylı geçebilirdi yani en azından bıçak sahnesinin tamamı gösterilebilirdi ve daha bunun gibi bazı sahnelere heyecan katabilirlerdi. Ben netflix yöneticilerinin içinde eçcinsel, serebral palsi ve otizmli olduklarına kanaat getirdim. Herhangi bir hastalık geçecekse o muhakkak bu 2 hastalık oluyor, special ve atypical gibi sadece bu hastalıklar üzerine bile dizi yapabiliyorlar. Ya kadın kadına ya erkek erkeğe çok fazla dizide var, illa ya biri ya diğeri yani everything sucks gibi bir dizide daha lise 1-2 ye giden çocuklara kadar düşürdüler hatta bu mevzuları, hastalıksa muhakkak bu 2 hastalıktan biri. Bir ara bazı iç yapım filmlerde sağır ve dilsizlik üzerine ve dilsiz alfabesine çok değinmişlerdi arka arkaya konuşamayan özellikle çocuk oyuncu tercih ediyorlardı the silence ve bird box gibi ama bu aralar pek yapmıyorlar. Belli başlı roller sürekli oluyor artık şaşırmıyorum. Olmasın demiyorum elbette ama biraz da diğer hastalıklara değinsinler bari aynı hastalığı 10 farklı dizi filmde işlemeleri çok anlamsız.