Direk notere gidip şirkete ihtar gönderin. İhtar yazısında; şirketin sigortanızı eksik yatırdığını ve bunu düzeltmeleri için defalarca uyardığınızı ancak gerekli düzeltmenin yapılmadığını, bu sebeple de tüm yasal haklarınızı talep ederek haklı fesih yaptığınızı belirtin. En hızlı şekilde gönderin, gerisini onlar düşünsün. Sigortanızı eksik yatırdıklarını kanıtlayabiliyorsanız, oraya tekrar gitmenize bile gerek yok. Şirket ilk 3 gün sizin işe habersiz gelmediğinize dair tutanak tutuyor ve 4. gün kendi çapında haklı olarak işten çıkarıyor. Bundan birkaç gün sonra eline sizin ihtar ulaşıyor ve bu işten bu kadar kolay sıyrılamayacağını anlıyor. Ben iki sene önce bu şekilde yaptım ve arabulucuda anlaşarak tüm haklarımı aldım

İlk etapta sizi 3 gün habersiz gelmemenizden dolayı işten çıkarmış göründüğü için işssizlik maaşı alamıyorsunuz, fakat arabulucuda haklarınızı alacağınız şekilde sonuca ulaştıktan sonra arabulucudan alacağınız evrakla işkur'a başvurup ödemenizi alıyorsunuz. İhtar yazısı için bir avukata danışmanız ve onun söylediklerini yazmanız iyi olur, ben o şekilde yaptım. Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda düzgün bir şirkette iş bulursunuz.
benim için fikir verici oldu hocam, teşekkür ederim