Pisitin son anda asfalt yapılması ve amatörde olsa burada bazı yarış denemelerinin yapılmamasi gibi eleştiri yapılacak kısımlar var.
Fakat bizim ülkemize has bir hastalık burada da ortaya çıktı; işin uzmanları hariç herkes bol bol konuşuyor. 1998'den beri F1'i olabildiğince düzenli takip ediyorum. Hamilton'ı GP2'den bu yana takip ediyorum, Ferarici biri fan olarak sevmesem de saygı duyarım. Son yıllarda aşırı kurallar ve rekabetçi olmayan takımlardan dolayı F1 heyecan verici değildi. Bunu Ferari kötü gidiyor diye yazmıyorum, Hakinnen ve Schumacher çekişmesinde Hakinnen kazanınca gıcık olsamda zevk alırdım.
Işin özü motor sporlarını zevkli kılan bilinmezlikler ve değişen koşullardir. Bu takımların teknolojisi NASA ile kapışacak düzeyde buz üstüne gidecek araçta yaparlar ama önemli olan heyecan veren koşullara sonradan ayak uydurabilmeleridir.
Son olarak köpek girmese iyi olurdu ama ilk kez olan bir durum değil F1 de oldu her üst düzey organizasyon da olur. Spor ve spor organizasyonları insanlar için yapılır herşey mükemmel olacaksa (önlemler tabi ki olacak) insan olma mantığına gerek yok, işin keyfini yaşamayı öğrenemiyoruz.
https://www.carthrottle.com/post/nxe4r9q/