Hocam ben 21 yaşındayım kendi jenerasyonum adına konuşayım diyebileceğim tek şey bu ülkenin gençlerinin herkesten çok özür diliyorum tabiri caizse embesil olması.
Sağcısı ülkü ocağında çay içip, Kürt dövmeyi vatan kurtarmak zannediyor. İslamcı taraf verem sebebi zaten İzmir'de ki deprem bile zinadan oldu.
Solcusundan ise bahsetmeme gerek yok herşeye muhalif olup akıllı olduğunu zannediyor ( twitter tayfa ). Gençlere uygun şartlar sağlanmıyor, rahat hayat yaşamıyoruz. Eee rahat hayat yaşamak için naptın ? Gidip ultra dereceler yaptın da hakkını mı yediler ? Ülkenin herşeyini eleştiren bu solculara ne okuyorsun dediğinde en düşük puanlı bölümleri okuyorlar. Üniversite hayatı karı kız, alkol, batak-okey oynamakla geçmiş. Sonra ülke şöyle ülke böyle sen başarılı olmak için naptın ? Aldığın risk nedir ? Ödediğin bedel nedir ? Başarısız insan dünyanın her yerinde başarısızdır. Bunları Japonya'ya göndermek gerek başarısızlar diye intihar etsinler de bizde kurtulalım.
Kimse kusura bakmasın tamam standartlarımız Avrupa'nın altında mı ? Dağlar kadar fark olmasa da altında. Şartlar Avrupa'ya göre zorlu mu ? evet, ama bir çok yerinde üstünde. Türkiye çalışkan, zeki, bedel ödeyecek bir insanın gayette başarılı olabileceği bir ülke. Şartlar uygun. Aksini iddia eden Avrupa'da ki herkesin gül bahçelerinde yaşadığını , sıfır derdi tasası olduğunu zanneden, popüler kültür kölesi bir cüheladır.
Hocam aynı jenerasyondan olup böyle aynı düşünceye sahip insanlar görünce çok seviniyorum gerçekten. Her konuda haklısınız. "Başarısız insan dünyanın her yerinde başarısızdır. " en iyi söz budur. Refah seviyesi en yüksek olan yerlerde bile bu insanlar bir şey yapamaz.