Ablam ve ben 15'li yaşlarımıza kadar bu hastalığın bir üst seviyesi dedikleri "astım bronşit" hastalığını geçirdik. Ben 8.sıfına kadar bütün belirtileri gösteren ve zaman zaman astım krizine giren biriydim. İlaç olarak nefes açıcı 2 tane sprey veriyorlar ama o spreyler anlık olarak çözüyor sonra devamı geliyor. Zaten ilaçla kökten çözüm olduğunu sanmıyorum varsa bile haberim yok.
Liseye geçmeden önceki dönem köye ev yapıldığı için ilk defa köye gittim karadenizi bilirsiniz çok yüksektir. Yaklaşık 1 ay civarı köyde zaman geçirdim ve o sürede öksürüklerim yarı yarıya kesildi ve eskisi kadar ağır olmamaya başladı. Bu rutini 2 kere daha yaz tatili 1 ay şeklinde yapınca (bilinçli olarak yapmıyorduk sadece umut vardı) 3.seneden sonra öksürük 0 seviyesine indi ve yıllardır yok ve yazını görene kadar geçmişte öyle bir hastalığım olduğunu bile unutmuştum.
Bu doğrultuda sana önerebileceğim tarafıma uygulanmış ve başarı olmuş 2 öneri var ;
-Eğer imkanınız varsa yüksek rakımlı bir yere taşının veya tatile gidin bir süreliğine ve bunu rutin haline getirin eğer böyle bir imkanınız yoksa oksijen zengini bir orman araştırın ve haftalık olarak oraya götürün.
- Kestane balı astımı nerdeyse yarı yarıya indiriyor biz bir tavsiyeyle kullanmıştık ve bende işe yaramıştı ama bu devirde gerçek ve kaliteli kestane balı bulmak çok zor. Bahsettiğim kalite zincir markette bulabileceğin bir kalite değil. Bu balda en belirgin kalite göstergesi acı bir aromayla boğazı yaka yaka yavaşça inmesi.