Videoda ki kapalı kız ın giydiği şeylerde islama aykırı ne var ben goremedim. Yani Kuran-ı Kerim de pantolon giyemez demiyo ki zaten. Benim bildiğim vücüd hatları belli olmayacak diyo. Pantolon var pantolon var. İsteyen dar giyer isteyen bol giyer. Mesela burda şuan mom jeans trend. Kapalı arkadaşımız mom jeans veya baggy tercih edebilir. Bunlar bol pantolon zaten. Bol eşofman tercih edebilir. Yani trendleri kendine göre uygulayabilir. Bence bunu anlatmaya çalışmış. Yanlış anlamış olabilirsiniz
Teşekkür ederim açıklayıcı anlatımınız için. Ne demek istediğinizi anladım. Ben de alim değilim ve ben de sizin gibi vücut hatları belli olmayacak diye biliyorum. Dar giyenin de bol giyenin de kendi seçimi. Kimseye karışmak gibi bir niyetim ve yorumum yok hiç bir mesajımda. Ama ben bir giyime saygı duyulurken; sanki kapalı giyim olan etek ve pardesü giyenlere etiketleri çıkar der gibi anlıyorum bu reklamdan. Belki yanlış yorumlamış da olabilirdim ama kimse bu yaklaşımla yaklaşmadı. Herkes hakaret etme, alay etme peşinde. Bu arada ben de aile zoruyla insanların istek dışı giydirilmesini doğru bulmuyorum, desteklemem de. Ama dediğim gibi reklamda verildiğini düşündüğüm mesajdaki gibi yaklaşımları doğru bulmuyorum. Başörtüsü kamu kurumu ve üniversitelerde serbest olduğunda haberler ve sosyal medyada o zaman ben de bikini ile geleceğim okula diyenleri de gördü bu ülke. İşte bu insanlar kendini modern, çağdaş ve eşitlikçi olarak nitelendiriyor. Eşitlik ve saygı herkese yapılmalı. Birileri pardesüyü sevmiyor olabilir ama saygı göstermek zorunda. Aynı şekilde herkes için geçerli bu söylediğim.