Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar;
Belki de tanışıyoruzdur bir yerde. Daha önce ki işlerimi de biliyorsunuzdur belki.
R10.net 'e üye olduğumda 15 yaşındaydim. Adsense li blog sitesi satışı ile başladım internet üzerindeki ilk ticaretime. Çok hoşuma gitmişti para kazanmak...
Ardından daha fazla nasıl kazanırım diye düşünmüştüm. Sanal numara satışı yapmaya karar verdim , yöntemini YouTube'den bulmuştum.
Ancak işler beklediğim gibi olmadı. Satışlarım günlük 40 50₺ civarında idi ancak bir çok mağduriyet oluşuyordu. Numaralar parlıyordu,hesap kapanıyordu vs.
Ardından fiziksel numara satışı yapmaya karar verdim. Forumdan toptan aldım perakende satış işine girdim.
Siparis aldım hemde 10 dan fazla. Kargoları ptt takipsiz kargo ile gönderdim ucuz olsun diye. Ancak kargolar 1 2 hafta teslim edilemedi.
Ardından elimde olmayan sim kart için satış yaptım. 1 hafta ürünün elime gelmesini ve satın alan kişiye ulaştırmayı bekledim. Ancak sonuç hüsran.
Satıştan gelen parayı geldiği gibi fatura ödemek için harcamıştım.
1 hafta sonra iade geçebildim ancak.

Şu An Ne Yapıyorum?
Tüm bunlardan ders çıkardım. Yeri geldi bilgisayarcida yeri geldi mobilyacıda çalıştım. Yaz tatilinde elime geçen parayi biriktirdim.
Şu an SMTP sağlayıciligi yapıyorum. Yurtdışı forumlarda satış yapıyorum. Öğrenciyim aynı zamanda
Yaşıtlarima göre iyi paralar kazandım. Aylık gelirim asgari ücreti geçiyor çok şükür.

Bunları yazdim çünkü herkesten özür dilemek istedim. Özellikle mağdur ettiğim üyelerden.
Yaptıgim yanlışları 2 kere düşündüm ve aynı tekrara düşmemek için gayret ettim. Ve sanırım başardım.

Banlandigimdan 1 hafta sonra iade yapmıştım ancak foruma mail atmama rağmen ban açılmamıştı.

Mağdur ettiğim abilerim veya kardeşlerim varsa iadesini yapmaya hazırım.

Telefonumdan yazdım. Yazım hataları için özür dilerim.
Hocam bir şey danışmak için yazdım Pm bakar mısınız