Merhaba
Uzun süredir sancısını çektiğim bir sorunum mevcut.
Zirvedeki yanlızlığı yaşıyorum - Bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar çok şirkette çalıştım (3-4, uzun süreli işler, aynı şirkete tekrar davet edilmeler vb)
- Çalıştığım firmalar ya gerçek teknoloji firması değildi yada kişi=proje idi (bir firmada tek başıma 10 kadar ciddi yazılım yaptım ve resmi kurumlara sattık)
- Açık kaynak kodlu iş geliştirmedik (test, git vs gibi araçlara uzağım, neredeyse sıfır)
- Benden daha iyi yazılımcıları yoktu (Ya herkes altımda çalıştı yada birbirimizi destekleyecek vakit yoktu)
Nereden çıktı?
Şöyle izah edeyim. İçimdeki sancı, yaşım itibari ile (36) hatırı sayılır değerde projeler geliştirmiş olsamda son teknolojilere, testlere, açık kaynak yazılımlara vs uzaklığımdan ötürü mesleki tatminsizlik diyebiliriz. Bilgisayar programcılığı/mühendisliği insanların birbirlerine omuz verip ileri taşıdığı bir meslek. Ancak bana omuz verebilecek kimse yok, yere düşenleri ayağa kaldırmaya çalışıyorum sürekli. Bu da beni manevi anlamda çok yoruyor. Tatmin olamıyorum.
Sadede gelirsek...
Uzun lafın kısası, meslektaşlarım bu sorunu nasıl aşıyorlar? Nasıl kendilerini geliştiriyorlar? Takıldığınız slack, discord, whatsapp grubu gibi birşey var mı? Benden ne saklıyorsunuz?
İyi çalışmalar