Acaba bu konuda bir kural mı getirsek ? xxx günde teslim alınmayan alan adları yeniden satılabilir yada düşene kadar panelde bekletilir diye bir kural olabilir.
Benim de aynı durumda birkaç domainim oldu ve hala bu durumda olan domainlerim var. Panelimde aylar önce tamamlanmış ihale, alınmış ödeme var. Domain bilgilerini kaç kez istememe rağmen cevap bile alamadım. Ve o domainin panelimde durmasını istemiyorum.
Getirilecekse mantıklı ve adaletli bir sistem düşünülmeli. Örneğin x gün içinde ödemesi yapılmış, ancak hesaba gönderilmemiş domainlerin ücreti tekrar kişiye gönderilsin. Ama bu durum suistimal edilebilir. Kendisine kalan ama almak istemeyen kişi parasını gönderir, domaini almaz. X gün geçtiğinde de bilgileri vermeyi unutmuştum paramı geri gönder diyebilir.
Bunun önüne geçmek içinde, ücretin tekrar talebi halinde yarısı gönderilmeli. Böylece satıcı domaini panelde tutmayı göze almıyorsa ödemenin yarısını göndermekle yükümlü, alıcı ise sorumluluğunu yerine getirmediği için gönderdiği ücretin yarısını alamamakla yükümlü olur.