digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk mesajında ne demişsin? EFT’nin kontrolü tamamen Amerikanın elindedir. Sonra ben yok öyle bir şey deyimce kıvırıp eft swifte dayanıra, yabancı bankalar da bilgileri görebiliyora çevirdin. Şimdi de zahmet edip merkez bankasının ne yazdığını okumuşsun. yanlış biliyormuşum demiyorsun bana benim söylediklerimi geri anlatıyorsun. Bankacılık da Türklerim icatı değil ama bu Türk bankacılığının amerikanın kontrolü altında olduğu anlamına gelmez. Tam tersine dünyadaki Tüm Türk Lirası işlemleri bizim merkez bankamızın kontrolü altındadır. Yani ilk mesajında yazdığın Eft'nin tüm kontrolü amerikanın elindedir saçmalığından geri dönmemek için işi kişiselleştirmeye çalıştın.

Mesajımda bir hakaret olsaydı banlanırdım. Ama saçma sapan ekonomi politikalarına laf söylemeden zam yapan tüccarlara ahlaksız diyenim ahlakını da tartışmaya açarım. Serbest piyasada isteyen malına istediği değeri biçer. Beğenmeyen de daha ucuz alternatifine yönelir. Devletin fahiş vergi zamları yaptığı memlekette karının alım gücünü korumak isteyen tacirler ahlaksız değildir. Serbest piyasada ahlaksızlık olabilecek şeyler carteller tröstler kurup organize şekilde fiyat manilüpasyonu yapmaktır. Kötü yönetilen ekonomiyi normalmiş gibi gösterip sonra sermayesini ve karını korumak için zam yapan tacirlere ahlaksız diyenlere de lafımı sakınmam.

Bana basit adam diyerek asıl hakeet eden sensin. Profilimdeki 3-5 kullanmadığım eşyaya itraderıma bakıp sonra vergi rekortmeni büyük iş adamı izlenimi vermeye çalışan da sensin. Ama büyük işadamı hobi olarak r10 da woocommerce işleri yapıyor herhalde. Muhatabım değilsin diyerek elinden gelen tüm laf cambazlığı ile laf sokmaya çalışıyorsun. Neden? eft nin tüm kontrolü amerikadadır yazdığın ilk mesajındaki saçmalığını ortaya çıkardığım için.

Seni engelli listesine atıyorum. Böylece artık hiç muhatap olmayız ben de senin yalan yanlış mesajlarını bir daha düzeltmek zorunda kalmam.
Tabi kusura bakma, özür dilerim hata bende. Sana ancak google a bakıp doğrulayabileceğin kadar bilgi sunmak lazımdı.Fazla olunca problem oldu.Öncelikle ben ne yazdıysam arkasındayım .Dediğim her noktayı da araştırabilirsin. Önce swift, sonra swiftin temelinden eft ortaya çıkmıştır.Türkiye de diğer ülkeler gibi bu sistemin temellerini amerikadan alıp 2011 yılına kadar kullanmıştır.Başlangıcına sahip olduğun bir şeye ulaşmak için her zaman bir kapı bulunur.Bak sana bulamayacağın bilgi de verdim Mapa Global.Neyse sana konuyu anlatsam da anlamıyorsun zaten derdin o değil.Sen büyüksün,sen kralsın ,bilgesin bravo, devam et.
Ben burada woocommerce işi yapmıyorum. Ücret almadan bildiğim konularda insanlara yardımcı oluyorum. Ve evet hobi olarak yapıyorum.Orada itrader da insanların ismi de belli bu kadar beni merak ediyorsan onlara mesaj at sor.
Sen hala anlamadın ben sana niye laf sokayım ki, bir değerin yok, yeterin ne ki bir şey düzelteceksin.Ben şu an sadece ithamların yüzünden sana mecburen cevap veriyorum .Ortaya çıkarmış,yanlış düzeltiyormuş ilahi.Seni kompleksinle başbaşa bırakıyorum sen engelle ki insanları bunlarla meşgul etmeyelim.