digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asıl aranan sensin.
Bir de bilmiş bilmiş saçma sapan yorumlar yazıyorsun.
EFT sadece merkez bankası üzerinden gerçekleşir ve merkez bankasının kontrolündedir dünyadaki tüm bankalar arası para transfer işlemleri bir birine benzer bir birine dayanmaz.
Ve merkez bankası istemediği sürece hiç bir dış ülke eft sistemindeki Türk lirası işlemleri göremez.
EFT sistemine sadece Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar dahildir yabancı bir bankaya eft yapamazsın.
Yok sen yabancı hissedarı olan bankalardan bahsediyorsan o bankalar üzerindeki yeni tip para transferlerinde de o bankalar herşeyi görür.
Telefonun TC, email adresin hesap açtığın tüm bankalarda zaten bulunuyor. Senin bilgilerini korumak devletin görevi.

Sen benim ne iş yaptığımı forum üzerinden sattığım 3-5 fazlalık eşyama bakarak mı anladın .
Böyle tanımadığın adamlara atar yapıp kaç lira vergi verdiklerini bilmeden para pulla kendini ispat etmeye uğraşan karakterde misin?
Dünkü üyesin senin paran da tecrüben de yetmez bu forumda ağır abilik yapmaya.
Daha okuduğunu anlamıyorsun ama ben yine de sana anlatayım, EFT sisteminin temeli SWIFTE dayanır dedim.Yani swift olmasa EFT sistemini getirip kuramazdık.2011 yılına kadar temelini dışarıdan aldığımız bir sistemdi.2011 yılında tamamen yerlileşti .TCMB tarihçeleri açıktır, okuyabilirsin. mapaglobal.com bu da danışmanlık alınan ve proje ortaklığı yaptıkları firma. FAST ile EFT nin farkı ise adresleme farkı olacak. Yani banka sadece kendi müşterisinin bilgilerine sahip olacak, blokeye düşen EFT yi çözmeye çalışmayacak,diğer bilgileri ve adresleme bilgilerini ise sadece BKM ve TCMB görüp saklayacak, karşılaştırmasını yapacak 30 saniyede işlem tamamlanacak.Bu da hem hız hem de güvenlik kazandıracak.İlk mesajda da belirttiğim gibi bu büyük bir projenin ilk adımları ve pilot uygulama. Global dijitalleşme kapsamında Önce tüm perakende ticaret buna kayacak sonra eft daha sonra da tüm dünya da çalışabilen sistemlere alternatif bir hale getirilmeye çalışılacak.Neyse sana bu kadar bilgi yeter.

Gelelim diğer konulara,(Konuyu okuyan arkadaşlar varsa özür dilerim kişisel cevap vermek zorunda kalıyorum) ben birşey ispat etmeye çalışmadım.Sen yazmışsın ya hayatında "ticaret yapmamış adamlar burada ahkam kesiyor" diye, ben o lafına cevap vermiştim.Senin ne iş yaptığını, çapını ,sadece forumda sattığına değil, yazdığına, çaktırmadan ettiğin hakaretlere,,konuşma tarzına bakarak herkes kolayca anlar zaten.

Sen kimsin ki ben sana kendimi ispat edeyim. İspat için muhatap gerekir.Dünyadaki varlığının nazarımda değeri yok ki.Sen sadece seninle ilgisi olmayan bir konuda durduk yere insanlara saldıracak, ahlaksızlar diyecek kadar, siyasi görüşü veya dünya görüşü farklı olan insanlara hakaret edecek kadar basit bir insansın.

Bunlara bakarak mı anladın diyen adam bir de benim forum üyelik tarihime bakarak bana yorum yapıyor.Ben dünkü üye olsam ne olmasam ne. 10 senelik üye olmakla adam olunmuyor görüldüğü üzere.Bu kadar senelik üye böyle cevaplar yazıyorsa zaten bizim üyeliğimizin de bir manası yok.Forum dediğin şey bilgi paylaşmak içindir. Karşındaki aynı düşüncede değilse hakaret etmek, kendini tatmin etmek için değil.