Rayjon32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aşağı yukarı 6 sene önce fark ettim, Mitral Kapak yetmezliği ve mitral kapak prolapsusu mevcut hafif seviyede. Ameliyat olma dedi doktor zira olduğumda tamamen hayatım sınırlanıyor. Sporcuydum ve çabuk yoruluyordum koşularda vb. bu sebepten gitmiştim. İnanılmaz zorladı ve bir çok insanla örneğin basketbol oynarken ben nefes nefese kalıp sıkışıyorum, karşımdakinde gram hareket yok. Ya böyle alışacaksın dedi doktor (ilaç vermedi ve kullandırmadı bu arada) ya da ameliyat olup hayat boyu spora elveda diyeceksin dedi.

Sanırım doğuştan oluyormuş, bazen psikolojimi etkilese de bu durum hep dinç kalmaya çalıştım, çok geçmiş olsun.

En kötü etkileyen şey ise arkadaşlarımın it gibi koşup gram yorulmaması, benim 2 adım atıp yorulmam çok imrendirmişti, özellikle lisedeyken yıkılmıştı hayatım. Hala bu yazıyı yazarken bile psikolojik etkisini yaşadığımı hissettim, herkes dört dörtlük olmayı ne isterdi ama değil mi

Doktor bana kalp hastası değilsin tribe girme koş ağır spor yap hatta amerikan futboluna devam et oyna demişti. Sakın geri durma falan dedi. Fakat ben maalesef psikolojik olarak içerledim bu durumu. Onuda geçtim, belki normal bir ortam olsaydı bu kadar içerlemezdim. Covid var ve 3 aydır evden çıkmamıştım. Market - ev arasında gidip geliyordum. İşi gücü bıraktım. Sinir sıkıntı stres ve kilo da üstüne binince bir yerden patlak verdi. 118 kiloydum. Şimdi 97 - 92 kilo arasında gidip geliyorum. Boy 1.93 göstermiyor fakat vücuda etkisi çok. Açıkçası sinir stres sıkıntı hepsi üst üste bindi. Bir anda elimi ayağımı çekince zaten bir anda çıktı. Önce tansiyonla gösterdi kendini. Ben gece söylemesi ayıp bir ekmeği gömünce gece 2-3 gibi delirdi vücut. Ertesi gün itibari ile çarpıntı başladı zaten. Geçen senden belirti veriyordu. Göğüste batmalar vardı. Gidip kontrol olmamıştım ablamın düğünü var diye. Bu sıkıntı olunca corona morona olmadım kontrole gittim. Aradı taradı buldu. Ehliyet alıcam sağlık raporu için hastaneye yönlendirdi sistem. Orada da başka kardiyoloji doktoru kontrol etti kan testi yaptı vs. Aynısını buldu. Mvp hafif. Sonrası malum.

İnsanı üzüyor hocam fakat dik durmak lazım. Covid döneminde özellikle.. Ne kadar güçlü durursak o kadar iyi. Psiklojik olarak çöküyoruz yoksa. Psikolojikmen çökmek acayip kötü bir durum. Hastalık hastası oluyor insan. Paranoyak olmaya gerek yok. Sakin olup ne gerekiyorsa onu yapacağız