Eft varoluşu swifte dayanan işlemdir.Sadece kontrolü merkez bankasındadır.Kaynağı değil.Eft ile sadece Türk lirası işlem yapabilirsin.Ama alıcı veya gönderici banka hangi ülkeye aitse işlemi rahatlıkla izleyebilirler.Swift sistemi olmadan eft sistemi de olmaz.Az önce farklı konuda yazdığın yoruma da sabırla sana cevap vermedim ama anladım ki sen aranıyorsun. Hayatında ticaret yapmamışlar,ahlaksızlar falan demişsin ya sattığın diş fırçası,ssd,3 kuruşa sattığın maske bilmem ne benim devlete ödediğim verginin sadakası olamaz sayın tüccar. Bu işler google copy paste ile olmaz.Önce biraz tecrübe edin biraz öğren ömrün yeterse yetişmeye sonra konuşuruz
Asıl aranan sensin.
Bir de bilmiş bilmiş saçma sapan yorumlar yazıyorsun.
EFT sadece merkez bankası üzerinden gerçekleşir ve merkez bankasının kontrolündedir dünyadaki tüm bankalar arası para transfer işlemleri bir birine benzer bir birine dayanmaz.
Ve merkez bankası istemediği sürece hiç bir dış ülke eft sistemindeki Türk lirası işlemleri göremez.
EFT sistemine sadece Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar dahildir yabancı bir bankaya eft yapamazsın.
Yok sen yabancı hissedarı olan bankalardan bahsediyorsan o bankalar üzerindeki yeni tip para transferlerinde de o bankalar herşeyi görür.
Telefonun TC, email adresin hesap açtığın tüm bankalarda zaten bulunuyor. Senin bilgilerini korumak devletin görevi.
Sen benim ne iş yaptığımı forum üzerinden sattığım 3-5 fazlalık eşyama bakarak mı anladın .
Böyle tanımadığın adamlara atar yapıp kaç lira vergi verdiklerini bilmeden para pulla kendini ispat etmeye uğraşan karakterde misin?
Dünkü üyesin senin paran da tecrüben de yetmez bu forumda ağır abilik yapmaya.