Webkurum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler cevabınız için, ürünleri tedarik etmeden eklesek siparişe göre kendimiz tedarik edip gönderim sağlasak kargo açısı geç mi olur ? Ne kadarlık süre veriliyor kargo ulaştırmak için? Yoksa kurulu hazır bir üretimimizin olması mı gerekli ? Yorumlarınız için teşekkürler aklımda olmayan bir sektörde girişim düşüncesi canlandı kafamda sayenizde.
Aslında ürüne göre değişkenlik gösterir tabi müşteri beklentisi de önemli. Kargoya teslim süresini ne kadar kısa tutarsanız hem müşteri hem de etsy memnun olur ( sıralamayı etkileyebilir)
Ama her ürün için ayrı kargo planı oluşturabilir ve hazırlama süresini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Mesela ben 4 gün yapıyorum dropshipping olan ürünlerim için. Sipariş aldıkça ben de sipariş veriyorum ve bana kargolanması 2 gün sürüyor ben de bir iki gün içinde müşteriye çıkarıyorum. Ama şöyle söyleyeyim sakın az süre koyup da süreyi aşmayın o zaman boşa vaat vermiş olur hem de müşteriyi kızdırır ve ayrıca Etsy de sizi geri atar sıralamada. Yani en rahat edebileceğiniz süreyi ona göre ayarlayın.