Delidadas25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nedense hep zamanında ile başlıyor bu cümleler

Benim tanıdığım deistler de aynı söylem içerisinde genel olarak, ama aile ve çevre yapılarına baktığımda bir çoğunun da aile ve çevresinin namaz, din, kuran,sünnet ile alakasının olmadığını görüyorum.

Bu zamanında kavramı hep bi hikaye geliyor bana.

Ben de bir zamanlar senin gibiydim ama biraz düşündüm bi aydınlanma geldi ondan sonra Deist oldum, sen düşünmeden sorgulamadan inandığın için hala müslümansın diye karşındakini aşağılama evresi..

Bu ayakları geçiyoruz arkadaşım

Bilmediğin bir adresi bile ordaki esnafa taksiciye sorarken, bilen birisinden destek alırken, din gibi binlerce yıllık insani ve sonsuz ilahi bir birikimi sorgulamayı tek başına yapmaya çalışan ve bu yolda tek başına yol almaya çalışıp kaybolmuş birisisin sadece..

Ha bu benim umrumda mı ? aslında değil, doğrusu yanlışı ile senin hesabın.

Ama öyle güzel bir din ki , paylaştıkça artıyor sevabın. ben de cennetimi hak eden herkesle paylaşmak istiyorum.
Burada cenneti huriler vs ile kısıtlayan, aklı fikri huri nuri meselesinde kalmışlara bi parantez açalım.
Biz Yunus Emre'ciyiz.. Selefi veya vahabi değiliz..

Cennet cennet dedikleri
Birkaç köşkle birkaç huri
İsteyene ver onları
Bana seni gerek seni

Rıza-i ilahi ile amel ederiz. Günahımızın tevbesi de cehennemden kurtulma amacını taşımaz, Bizi en çok sevenin yapma dediğini yapmanın mahcubiyetini barındırır..
Bu ayakları derken ? Ön yargılı kişiliğin, beni tanımadan etmeden, tanıdıgın referanslar ile aile ve çevremi yorumlayabilmenden belli. Malesef günümüzün yapay müslümanlarında bu olgu hat safhada. Bir tek kendi doğru ve bilgisinden o kadar emin ki, bilmediği konularda da karşı tarafa çok emin bir şekilde eleştiri ve değerlendirmede bulunabiliyor, hatta yaptıgın gibi, aile ve çevresine bile. Yazık, nerede hoşgörü ve inancç muhasebesini bir tek Allah'a bırakan dinin müminleri

1.Yanıldın hocam, ailemde islami ibadetleri bırakan tek kişiyim. Diğerlerine saygı duyarım, hala ibadetlerindeler bana boş gelse de.
2. Herkesin kendin sanma, ben taşa tapan birisini bile aşağılamam, inançtır, saygı duyarım. Cuma saatinde kimseyi aramam, ramazanda içki içmem, ulu orta yiyip içmem.
3. Kusura bakma, senin gibi üslupta birisi ile arkadaş olamam O hitabı değiştir lütfen.
4. Sen adresi sadece imam ve camiler olarak görürsen, başvurulan diğer bütün kaynakları hiçe sayma ve bunu kaybolma olarak gören bir cehalette kaybolursun, uyarayım Ben birebir muhabbette pek çok imamı bile çocuk yaşta cevapsız bıraktım, söyledikleri tek şey bu kadar düşünme kafayı yersin oldu Kendi doğruları senin doğrularınla uyuşmayan herkese kaybolmuş diyebilen bir cehalet işte sendeki de. Birisi seni inandıgın veya inanmadıgın şeylerden dolayı böyle sıfatlandırsa, hoşuna gider mi ?
5. Ben de Yunus Emreci'yimdir, sanatına hayranım, onu okumak için illa müslüman olmak gerekmekz bence, sanatı evrenseldir. Muhtemelen de senden fazla okumuşumdur
6. Deistler ile ilgili yargına tekrar dönemim, aslında azcık düşünsen mantıgını kavrayacaksın. Muhafazakar bir aileden gelen birisi için, deizm, ateizm veya agnostik düşünce öncesi geçiş inancıdır. İnsanlar önce yaratıcıyıa inanmaya devam eder ancak dini öğretilere olan inancını kaybeder. İnanan birisi olarak, tanrı varlıgını reddetmenin ne kadar zor olabileceğini bilmen lazım. Kimisi orada kalır, kimisi zamanla yaratıcıya olan inancından da vazgeçer ve bir yaratıcı olmadıgına, veya bunun bilinemeyeceğine inanır. Yani, bir Deistin "bir zamanlar" diye başlaması çok olağan. Tek ihtiyacın olan biraz saygı, biraz empati

Bu ön yargın ile, sana hayatta bol şans dilerim, çoook ihtiyacın olacak.

Edit : Ayrıca, şu müslümanlıgı anlatma, üzerinize düşen vazifeyi yerine getirme "ayagına" insanları bu şekilde küçümsemekten ve ötekileştirmekten, alay etmekten vazgeçin.

Hz. Muhammed peygamberde bile yoktur bu özgüven, ukalalık. Napıyorsunuz anlamıyorum. İnsanın inanası varsa da senin gibileri yüzünden kaçar bu dinden. İslam hoşgörüsünün zerresine sahip değilsin, burada "öyle güzel dinki, paylaştıkça artıyor sevabın" falan diye nutuk çekiyorsun. Sen konuşmasan inan daha güzel bir din olur