Bilmediğiniz konuda yorum yapmaya çalışırsanız, "hiç anlamam" gibi bir cümle kullanmak zorunda kalırsınız
Zamanında 5 vakit namaz kılan, orucunu aksatmayan, her gece uyumadan, sabah uyanamazsam diye kelime-i şehadet getiren anca ergenlik ve yetişkinlik dönemlerinde zamanla islamın kafamdaki varoluşa dair sorulara (ailemin veya çevremin ezberlettği değil de kendi özgün sorularıma) cevap veremeyerek giderek benim için anlamsız kalan öğretilerden ibaret olması sonrasında, agnostik ile deist arasında bir fikre sahip olan birisiyim. Genel olarak deistim, ancak yaratıcının tam olarak amacı kafamı çok yordugu için bazen agnostik düşünceye kayabiliyorum.
Deizmi size burada onlarca yüzlerce sayfa ile anlatabilirim. Anlamanız için o kadar okumanız lazım, ve lütfen bilmediğiniz fikirler hakkında böyle çocuksu örnekler vermeyiniz. Sizin verdiğiniz örnek gerçekten bu işin felsefesine hakim birisi olarak çok komik ve cahilce duruyor.
İnanç ve değerler islamdan ibaret değildir her insan kendi inancı konusunda yapılan ukala yorumlara, islami değerlere olan saygısızlğın müslümanlarda yarattıgı saygısızlık kadar hassastır.
Bilmediğiniz inançlar hakkında bilinçsiz yorumlar yapmayınız
İyi günler
Nedense hep zamanında ile başlıyor bu cümleler
Benim tanıdığım deistler de aynı söylem içerisinde genel olarak, ama aile ve çevre yapılarına baktığımda bir çoğunun da aile ve çevresinin namaz, din, kuran,sünnet ile alakasının olmadığını görüyorum.
Bu zamanında kavramı hep bi hikaye geliyor bana.
Ben de bir zamanlar senin gibiydim ama biraz düşündüm bi aydınlanma geldi ondan sonra Deist oldum, sen düşünmeden sorgulamadan inandığın için hala müslümansın diye karşındakini aşağılama evresi..
Bu ayakları geçiyoruz arkadaşım
Bilmediğin bir adresi bile ordaki esnafa taksiciye sorarken, bilen birisinden destek alırken, din gibi binlerce yıllık insani ve sonsuz ilahi bir birikimi sorgulamayı tek başına yapmaya çalışan ve bu yolda tek başına yol almaya çalışıp kaybolmuş birisisin sadece..
Ha bu benim umrumda mı ? aslında değil, doğrusu yanlışı ile senin hesabın.
Ama öyle güzel bir din ki , paylaştıkça artıyor sevabın. ben de cennetimi hak eden herkesle paylaşmak istiyorum.
Burada cenneti huriler vs ile kısıtlayan, aklı fikri huri nuri meselesinde kalmışlara bi parantez açalım.
Biz Yunus Emre'ciyiz.. Selefi veya vahabi değiliz..
Cennet cennet dedikleri
Birkaç köşkle birkaç huri
İsteyene ver onları
Bana seni gerek seni
Rıza-i ilahi ile amel ederiz. Günahımızın tevbesi de cehennemden kurtulma amacını taşımaz, Bizi en çok sevenin yapma dediğini yapmanın mahcubiyetini barındırır..