ejder024 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben ortada bir cevap göremedim.

Ama dine alaycı bir şekilde yaklaşmışsın ve küçümseye çalışmışsın onu gördüm.

Aynı şekilde biz yazsak vay inanca saygı vay bilimsellik diye ağlamaya başlarsınız. Sana ne ki adamın öbür tarafta ne yapacağını düşünmesi. Sana göre öbür taraf yok o zaman seni neden ilgilendirir Müslüman bir adamın öbür tarafa gidince neyin hayalini kurduğu.

Senin ahlak dediğin kavram dinlerin ortak noktalarından oluşmuştur. Sen neden giyiniyorsun da çıplak gezmiyorsun. Afrika' daki kabileler neden giyinmiyor. Buda din sonucu oluşmuş olabilir mi sence.
Gerçi benim sorduğum soruyu daha anlamamışsın birde üstüne benim 18 yaşında olduğumu iddia etmişsin nerden bileceksin.
Yine diyeceksin insani bir vasıfdır oratk değer bla bla. En önlü ateistlerin cevap veremediği soruları aklınca dine saldırarak cevap verdiğini sanan birisin sadece.

Eğer ortada bir yaratıcı yok diyorsan o zaman evrimin karmaşa düzenine göre bana ahlaklı olmanı hiç bir şekilde açıklayamazsın.

Ama evrimi yaratcının bir yaratılış biçimi olarak ele alırsan o zaman geride eksik parça kalmaz. Yaratıcının yaratılış biçimlerinden biriside evrimdir. Ve evrim ile her seferinde yeni bir yaratılışla tekrar yaratır.

Son olarak ben düzeyli bir şekilde tartışmak için açtım konuyu ama sizin gibilerin bizim inancımıza bu şekilde düzeysiz bir şekilde saldırması bunu imkansız kılıyor.

Sansürlenen kısımda ne yazıyor bilmiyorum ama aynen sana iade ediyorum.
Ahlakın ne oldugunu bilmeden yapılan bilinçsiz bir yorum daha malesef.

Bir insanın ahlaki değerler barındırması için herhangi bir dine inanmasına gerek yok. Bir toplumsal değere inanması yeterlidir.

İslam olmadan da ben temiz birisi olabilirim. Gusül abdesti almadan da hijyeni sağlayabilirim.

Allaha inanmadan da birisinin malına haksız yere sahip olmaktan rahatsız olabilirim

Cennet cehenneme inanmadan da, bir karıncayı bile ezmemek için yolda zıplayabilirim.

Bu arada, tam olarak bunları yapıyorum.

Konunun ilk mesajına bakıp sizi gerçekten faydalı bir tartışma oluşturmaya çalışan birisi olarak görmüştüm anca k şu yorumunuzaa bakılrısa, tek amacının ortalığı karıştırmak,

Karşı tarafı saygısızlık ve küçümseme ile suçluyorsunuz ancak siz de aynı şekilde ahlakın, etiğin sadece dinde barınabileceği gibi bir saygısız cevapla karşılık veriyorsunuz.

"Eğer ortada bir yaratıcı yok diyorsan o zaman evrimin karmaşa düzenine göre bana ahlaklı olmanı hiç bir şekilde açıklayamazsın."

Dediğim gibi, Homo Saphines kitabını okuyun, o da sizi farklı kaynaklara yönlendirecektir. Ahlak konusunu sadece çıplak gezme gibi konular ile yorumlarsanız, ve bunu islam vb. dinlerdeki örtünme kuralları dışında açıklayamayız vs. derseniz gülünç duruma düşersiniz.

Bu kitap, ahlak ve vicdanın evrimle nasıl ve niçin varolabileceğini güzel bir şekilde açıklıyor.

Pek çok canlı türünde, çeşitli ahlaki tavır örnekleri var. Ama onlar Allah'ın farkında bile değiller

İyi günler