Okul var ama ders diye bişi yok, İş hayatı var ama çalışmak diye birşey yok gibi birşey olmuş sizinkisi hocam
Ateisti anlarım ama Deisti hiç anlamam. Var olan bir yaratıcıya inanıp da onun belirli bir nizam için kural koymayacağına inanmak olsa olsa inanırsam eğer dinin gereksinimlerini de yapmam lazım tembelliğidir.
Bilmediğiniz konuda yorum yapmaya çalışırsanız, "hiç anlamam" gibi bir cümle kullanmak zorunda kalırsınız
Zamanında 5 vakit namaz kılan, orucunu aksatmayan, her gece uyumadan, sabah uyanamazsam diye kelime-i şehadet getiren anca ergenlik ve yetişkinlik dönemlerinde zamanla islamın kafamdaki varoluşa dair sorulara (ailemin veya çevremin ezberlettği değil de kendi özgün sorularıma) cevap veremeyerek giderek benim için anlamsız kalan öğretilerden ibaret olması sonrasında, agnostik ile deist arasında bir fikre sahip olan birisiyim. Genel olarak deistim, ancak yaratıcının tam olarak amacı kafamı çok yordugu için bazen agnostik düşünceye kayabiliyorum.
Deizmi size burada onlarca yüzlerce sayfa ile anlatabilirim. Anlamanız için o kadar okumanız lazım, ve lütfen bilmediğiniz fikirler hakkında böyle çocuksu örnekler vermeyiniz. Sizin verdiğiniz örnek gerçekten bu işin felsefesine hakim birisi olarak çok komik ve cahilce duruyor.
İnanç ve değerler islamdan ibaret değildir her insan kendi inancı konusunda yapılan ukala yorumlara, islami değerlere olan saygısızlğın müslümanlarda yarattıgı saygısızlık kadar hassastır.
Bilmediğiniz inançlar hakkında bilinçsiz yorumlar yapmayınız
İyi günler