Eskidendi. İç optimizasyon artık şart.
Tabiki bende sizin gibi düşünüyorum, Ancak bazen bunlara pek dikkat etmeyen sitelerin ilk sayfalarda olduğunu görebiliyorum.
Son dönemde backlink çalışmalarımla garantili olarak 1. sayfa hizmeti verdiğim, başarılı olduğum müşterilerim mevcut. Ancak bu kelimeler genel olarak aranma hacmi ortanın bir tık üzerinde, orta veya düşük kelimeler. Footer backlink şahsen önermiyorum. Bir bağlantı ne kadar kaliteli ve ne kadar kalıcı olursa uzun vadede faydası o kadar yüksek olacaktır.
Tek bir makaleyi yüzlerce farklı site üzerinden bire bir aynı şekilde kopya yapıştır yöntemi ile yapılan bir backlink çalışmasından da hayır geleceğini düşünmüyorum.
Aranma hacmi bana göre saçmalık, Bazen aylık 10K aranma hacmi olan bir kelimede oldukça rekabet olabiliyor. Bazende aylık 50k aranma hacmi olan kelimede rekabet daha düşük olabiliyor. O yüzden aranma hacmine değil rakip sayısına bakarım daha çok.
Saçma backlinklerden değil sadece kaliteli sitelerden footer backlink alıp dış seo'yu halleden varmı ? Tanıtım yazısı vb işler ile hiç uğraşmayıp bam bam link kasanlardan