Google 1. Sayfa Garantili
Son dönemde backlink çalışmalarımla garantili olarak 1. sayfa hizmeti verdiğim, başarılı olduğum müşterilerim mevcut. Ancak bu kelimeler genel olarak aranma hacmi ortanın bir tık üzerinde, orta veya düşük kelimeler. Footer backlink şahsen önermiyorum. Bir bağlantı ne kadar kaliteli ve ne kadar kalıcı olursa uzun vadede faydası o kadar yüksek olacaktır.
Tek bir makaleyi yüzlerce farklı site üzerinden bire bir aynı şekilde kopya yapıştır yöntemi ile yapılan bir backlink çalışmasından da hayır geleceğini düşünmüyorum. Sadece backlink ile başarılı olabilmek için sitenin mevcut durumu, seo yapısı önemli bir faktör. Site içeriği son derece dağınık olan, bolca kopya içerik bulunan siteler için backlink ile başarı elde etmek oldukça zordur. Bu gibi durumlar için ise sitenin mevcut durumu detaylı olarak analiz edilerek öncelikle site içeriğinde iyileştirme yapılmalıdır. Daha sonra site dışı destek alınmalıdır.
300 forum sitesinden tanıtım, 5000 whois backlink, 10.000 şu, 2000 bu gibi gelişi güzel yapılan çalışmaların ben net bir fayda sağladığını açıkçası düşünmüyorum.