backlink yoksa off page yoktur kısmına kadar mutlulukla okudum yorumu da, cidden outreach, bst gibi aksiyonları nasıl direkt silip atabiliyosunuz? diğer dediklerine bazi noktalarda hak vermiş olsam da "evden eve nakliyat" kelimesinde backlinkle tutunan adam binl sonraki major update te tarihe karışırsa bunun önlemini hangi backlink sağlayıcı veriyor bunu da söyler misin? sen içeriğini user based yap bugun olmasa yarın kazanırsın onu diyorsun ben
Outreach için backlinkten daha yüksek bütçe lazım. Ama outreach eğer etik backlink olmadan yapılırsa sıralama sonucuna backlink kadar direk etki etmez, uzun vadede etki eder. Sen büyük oyuncuların oyunlarını küçük esnafa yol olarak gösteriyorsun.
Ben evden eve nakliyat kelimesinde çıkarım. İlk major update ile oradaki pozisyonumu kaybederim, 3 ay sonra yeni update a göre güncel bir şekilde başka bir site ile orada yerimi alırım. Ben hangi sektöre seo yapıyorsam o sektöre özel 10 yaşından büyük 7-8 siteye eş zamanlı çalışırım. Bunlardan birini riske ederek yükseltirim diğerlerini daha garantici şekilde pozisyon aldırırım. Riske ettiğim site patlarsa yeni algoritmaya uygun şekilde diğerlerine backlink almaya devam ederim eski pozisyonumu alırım.
Bu foruma girdiğimden beri seo asıl takip ettiğim kategorilerden biridir. Bugün büyük ajans kuran yiğit konur gibi kaan gülten gibi adamlar bu forumda basit üyelerdi bir zamanlar. Çoğu ile benzer tartışmalar yaşadık.
Ben seo uzmanı değilim, ben tüccarım. Ben fiyat peformans dengesine, ve fırsat maliyetine bakarım. Senin izlediğin yolun da uzun vadede başarı yaratacağının garantisi yok. Nice websiteleri geldi geçti silindi gitti. Ben bugün backlink ile 5 bin liraya 5 ayda çıkabileceğim konuma senin yöntemlerinle 2 senede 50 bin liraya çıkacaksam ilk yolu tercih ederim. Çünkü %90 az harcayarak 19 ay boyunca para kazanacağım demektir.
Google kimsenin babasının oğlu değil, kimseye sıralama garanti etmiyor. Yani senin 60 milyonluk websitelerin de full white hat çalışmalarına rağmen bir major update il 6 milyona düşebilir. 15 senedir bu forumu takip ediyorum. Globalde bile hiç bir manipülasyon yapmayan ve kullanıcı deneyimi süper olan nice büyük sitelerin hitlerinin %90 larını kaybettiklerini gördük.