Cok güzel yazmıssınız. bende aynı şeyleri dedim ama son paragrafınıza katılmıyorum hocam. Kötü etki eden backlink olsa rakiplerin hepsini yerle bir ederim. Edilebilir yani. İşe yaramaz diyebiliriz ama kötü etkiler diyemeyiz bana göre hatta bence işe de yarıyordur. az da olsa en iyi backlink bana göre footer veya header müthiş etki gösteriyor. Saygılar.
Google 8-9 sene önce orion diye bir sıralama algoritmasının patentini alıp kendi sistemine entegre etti. Backlink aldığınız sitelerin backlink verdiği diğer siteler ile de aranızda ilişki kuruyor bu algoritma. Yani Sizin backlink aldığınız site spame düşen ceza alan bir siteye backlink verdiyse bu spam ve ceza nedeniyle sizin dump faktörünüz ve spam skorunuz da kötü etkileniyor. Aldığınız backlinkleri reddederek yönetebilirsiniz. Siz bugüne kadar seçerek backlink satın aldığınız için böyle bir durumla karşılaşmamış olabilirsiniz. Ama o bahsedilen 50 liralık sosyal backlink paketlerinden alanlar kendi linklerini onlarca yüzlerce farklı backlink olan sayfalara eklettiriyorlar. Sonra siteleri gümlüyor neden gümlediğini anlamıyorlar.