Bende mantığımın almayacağı şeyi kabul etmekte zorlanırım. Back Link' te benim için öyleydi ama bire bir şahit olduğum örnekler ile yazınızı doğru bulmadığımı belirtmek isterim.

Peki "........ ........ ......... " aramasında sıralamada olmayan bir web sitem diğer bir web sitem footer link çıkışıyla 1.sayfa 1 . sıraya gelmesi veya başka keyword larda da bunu denedim. Daha sonra google da 70.sırada olan bir makaleme kendi çabalarımla backlink almakla 11.sıraya gelmesi gibi durumlarla karşılaşınca backlinkin aslında ölmeyecek bir şey olduğunu anladım. Google backlink işini ne kadar algoritma geliştirirse geliştirsin çözmesi zor çünkü kullanıcı odaklı gidilse bile siteleri bir sıralamaya koyması gerekiyor hepsinde içerik hepsinde aynı şeyler yazıyor birilerini birilerini üstüne çıkarmakta bunu yaparken de domain yaşına backlink kalitesine bakıyor benim size gözlemlerimi söyleyim. Takıntılı bir adamım googlenin ne yaptığı konusunda google hatta kuvvetli backlinkli kelimeyi ilk 10 da bir sıraya soktuktan sonra bir süre deniyor. O süre zarfında o sayfa hit alırsa yerini sağlamlaştırıyor. Almazsa geriler itiyor bu da başıma geldi. bunların hepsi tecrübeyle sabit.

Sitenin şeklinin şüklünün ön page seo meo hiç bir önemi yok 1900 li yıllardan kalma bir tema ile her şey bir yerde karışık ama öyle siteler ilk sayfalarda yer alıyorlar. İlk sıralardan düşmesi de zor.

Sonra bu platformda öyle adamlar tanıyorumki yarın bir domain al rastgele bir tema kur instagram takipçi al kelimesi olsun kelime en fazla 1 ay içerisinde ilk 10 a sokar. Sokanlar var biliyorum ondan diyorum yani. yazdığınız şeyler tamamen öğrenilmiş çaresizlikten kaynaklı.