mustaizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önce yazılımcıyla çalışmış müşterilerimin ortak şikayeti;
"Sorumsuz, üşengeç"
Forumda da çok denk geldim. Yazılımcılar genelde üşengeç, işi zamanında yapmıyor ve erteleyip duruyor gibi şikayetler çok.

Bende yazılımcıyım, bazen böyle hiç çalışasım gelmiyor. Ben bu zamanlarda elimdeki işleri hızlıca bitirip yeni iş almıyorum. Üşeniyor çalışmak istemiyorum.
Yani şuan yeni müşteri bulmam 30 dakikamı alır. 1 ayımı tam performanslı çalışsam şuan kazandığımın 2 katı para kazanırım. Ama yapmıyorum neden? Bende bilmiyorum, bu üşengeçlikten nasıl kurtulacağım onu da bilmiyorum.
2-3 gün sonra yeni bir iş bulur, onu yapar parasını alırım. Yine 2-3 gün yatarım. Ayda 15 gün çalış 15 gün yat ( gez dolaş, oyun oyna, film izle) şeklinde ilerliyor.

Örneğin: Bir web tasarımcı olarak berbat bir web sitesine sahibim. 5 sene önce yapmıştım. Öyle bıraktım. Yeni tasarım yapıp, referansları güncellesem oradan gelen işler artacak biliyorum. Ama ona da üşeniyorum. Zaten geliyor iş kafasıyla erteliyorum hep.
Ben dahil bir cok yakin arkadasim yazilimci. Daha useneni hic gormedim. Interntte gordugum kadariyla yazilimcilar/yazilimci adaylari kendilerine bir cizgi cizmeye calisiyor. Yazilimci gece calisir, yazilimci soyle calisir vs vs. Yok oyle bir dunya

Useniyorum dediginiz bahane. Altinda fark etmediginiz nedenler vardi. Mesala ucuz is yapiyorsunuzdur, yaptiginiz islerin sizi gelistirmiyordur ya da is alirken kurdugunuz senarya kodlarken farkli olmustur ve bir cikmaza girmissinizdir. Yani illaki bir nedeni vardri

Mesala saati 20$'a calissaniz usengeclik olmaz . Mesala benim calistigim bir Turk musterim vardi. Saati 15$ dolardan calisiyordum. Kendi projelerime zaman ayiramadigim bir donemde, musterimin islerini nedense hic aksatmadan yetistirdim

Ya da projeler sizin gelisinize yardimci olmuyordur ve projelerden zevk almiyorsunuzdur. Forumun yarisi kurumsal script, smm panel vb standart isler yapiyor. En buyuk ozellik gibi PDO filan yaziliyor. Bunlari asip daha buyuk islere odaklanmak lazim.

Ufkunuzu acacak islere dahil olursaniz usengeclik filan kalmaz.