Ben bırakalı 7 yıl olmuş. Öncesindede 8 yıl kadar içmiştim.
Sadece kendimden örnek vermeyeceğim etrafımıda gözlemliyorum bunlardanda genelde başarılı olanları yazacağım.
Bırakmak için defalarca deneyin. Deneyip tekrar başladığınızda yılmayın. Çevremde her ay sigarayı bırakıp yeniden başlayanlar sonunda bırakmayı başardılar. Yani yenilmeyin her zaman sigarayı bırakmak için mücadeleniz devam etsin. Siz sık sık bıraktığınız ve yeniden başladığınız için etrafınızdan "yaa yine bırakmış bi haftaya başlar he he" gibi yorumlar olacak aldırış etmeyin Mücadele devam etsin kazanacaksınız.
Şunu yapanların hiç bırakabildiğini görmedim ama, günde bire indirdim günde üçe indirdim yok hafta 1 adet içiyorum vs bu gibi kendinize sigarayı "iyi" ve "ödül" gibi göstermeyin.
Sigara bir ödül olmamalı bırakma sürecinde.
Ben açıkçası en az 20 kere denemişimdir bu 8 yıl içinde sigarayı bırakmayı ve haftalarca hatta bazen aylarca içmediğim olmuştu. Ama en sonunda artık o kadar yoruldum ki bu süreçten tak diye bir gün kestim. Acı çekeceksiniz öncelikle bunu kabul etmeniz lazım. Acı çekmeden bağımlılıklarımızdan rahatlıkla kurtulamıyoruz
Birde fiziksel olarak alışkanlık vardı onuda şöyle aştım, fiziksel olarak sigara içer gibi bir kalem aldım ağzıma sigara içer gibi götürdüm getirdim hatta külü varmış gibi küllüğe külünü birle döktüm sonra gittim küllüğü çöpe döktüm falan hepsi boş tabi gerçek değil ama vucut ve kas hafızası buna alıştığı için siz bu eylemleri gerçekleştirdiğinizde büyük oranda rahatladığınızı ve herşeyin yolunda olduğunu hissediyorsunuz. Deli işi gibi geliyor kulağa ama mutlaka deneyin bunu.
Uzun oldu biraz umarım faydalı olur.