Toplu cevap vereyim. Parantez içinde yazdığım şeyi biraz açmam gerekiyor. Bu hastalık bize anlatıldığı gibi bir hastalık değil derken vakti zamanında kuş gribinin, domuz gribinin çıkışıyla denenen ve kısmen başarılı olunan bir süreç vardı. O sürecin devamıdır. Komplo teorisi üretmiyorum. Aylardan beri yaşanılan süreç beni buna düşünmeye teşvik etti. Virüs bitti derken bir yerlerden patlak vermesi sanki artık içme suyu mu olur başka bir şey mi olur bir yerlerden enjekte ediliyor gibi bir düşünceye itmekte beni. Bu virüsten korunmanın tek yolu: bir hücre gibi odada tek başına hastalığın bitişine değin karantinada kalmaktır. Mahkum gibi kapının altından yemek gelecek, ne temas olacak ne dışarı çıkma. Ben bu anlatılanlardan bunu anlıyorum. Eğer bunu yapmazsak virüs bize her an bulaşabilir değil mi? Buna uymayan kişiler de demek ki benim gibi düşünüyor ki dışarı çıkıyor. Değil mi? Amerikan seçimlerine endekslenen bir virüse kusura bakmayın da azıcık farklı gözle bakmak gerekiyor diye düşünüyorum. Varlığını inkâr değil, oluşumunu ve sürecini inkâr ediyorum.