nekreyazar34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bankaya gittik, önce hiçbir şey yapamayacağını söylediler. Genel merkezi aradık, şube ile dediler. Neyse adam suç duyurusunda bulunmuş savcılığa, bize iletişim bilgisi vs verin dedik, vermediler. Biz nasıl dava açacağız o zaman dedik, adamın hiçbir şeyi telefon vs yok dedim, bizim yapabileceğimiz bir şey yok dediler.

Bankaya dedim, siz arayın bizi görüştürün konuşalım bizde mağduruz. Adamı aradılar, adam ben suç duyurusunda bulundum, onlarla işim olmaz, numara vs vermeyin dedi ve kapattı. Şimdi ben kaldım ortada, nasıl olacak?
Emin olmamakla birlikte kafamdaki senaryo şu:
Şahıs bir tane sanal hat edindi 2-3 tl ye oradan size ulaştı sonra sizden bir hizmet aldı ve işlemi yaptırdıktan sonra bankaya bilgim dahilinde değil bu işlem dedi ve şikayette bulunup para iadesi talep etti.
Yoksa ortada bir hack olayı var diyelim adamın şifresine bir şekilde ulaştı, artık bankalar her girişte sms gönderiyor sms e nasıl ulaşacak ? O sebeple bence sana parayı gönderen ya da onun bir tanıdığı aldığı hizmeti beleşe getirmeye çalışıyor.
- Gelelim senin ne yapabileceğine:
Şikayeti dikkate alırsa savcı senden bir savunma isteyecek ve sonra nitelikli ************** olup olmadığına karar verecek. Eğer cezalandırılman yönünde karar kılarsa da dava açacak mahkemeye çıkacaksın.
Bu aşama da adamın iddiası hacklendiği yönünde olacağı için senin, parayı sana gönderen hesabın sahibine hizmet verdiğini belgelemen gerekecek ki onun için de fatura falan kesmis olman TC Kimlik numarasını falan biliyor olman gerekecek.
Hal böyleyken hocam elinde sana yazan +40 numaralı hattın sahibinin bilgileri olmadığı, o hattın muhtemelen sanal bir hat olduğu ve yurtdışı hattı olduğu da göz önüne alınarak bir şekilde lanet olsun deyip para iadesi yapman bana kalırsa senin hayrına olur. Çünkü hiç bir avukat dava açılırsa şayet sana ücretsiz destek olmaz. Böyle bir olayda avukatsız savunma yapmaya çalışman seni sıkıntıya sokabilir ve suçlu bulunursan karşı vekalet falan ödersin. Bir de ceza alma ihtimali cabası.