digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1) Polis beyanı esastır. Cezayı ödemek zorundasınız şimdilik.

2) Eğer aracın hareket etmediğini ispat edebilirseniz ceza iptal edilebilir.

3) Devlet memurlarının görevleri ile ilgili yargılanabilmeleri için amirlerinin izin vermesi gerekir. Yani bu görevi kötüye kullanma suçunu çok açık ispat edemezseniz, hele hele ki trafik cezası yazdı diye bir polise dava açılmaz. Ancak bu polisin hakkında böyle bir sürü şikayet ve iptal edilmiş cezalar olması lazım ki bir kötü niyetten bahsedilebilsin. Kastı ispat etmeniz lazım.

4) Polisler, haklı olara ceza yediği halde yalan beyanla cezayı iptal ettirmeye çalışan bir ton sürücü ile uğraşıyor. Bizim memlekette kimse haklısınız yazın cezam demediği için sizin cezanın haksız yazıldığını polislere beyan etmeniz onlar için önemli değil. Bu ülkede herkes yalan söyleyebildiği için sizin beyanınıza göre işlem yapılmasını bekleyemezsiniz.

5) Dava açarsınız ve bu davada ceza yazılan caddenin o tarih ve saatte giriş çıkışındaki mobese ve güvenlik kameralarının incelenmesi istenir. Eğer bir şekilde aracınızın o yola girdiği ortaya çıkarsa tüm mahkeme masrafları ile beraber cezayı da ödersiniz. Yok aracınızın o gün o caddeye girmediği ya da parkettiği caddeden çıkmadığı anlaşılırsa ceza iptal edilir.

6) Konu ile ilgili hiç bir kamera kaydı bulunamazsa hakim sizin ve polisin beyanına bakara kendi kanaatine göre karar verir, eğer vatandaşı biraz güvenilir bulursa devletin ispatlayamadığı suçtan ceza kesemeyeceğine hükmedip cezayı iptal eder.
Detaylı açıklama için teşekkür ederim. Şimdi benim elimde herhangi bir kamera kaydı maalesef yok yani aracımın evin önünde olduğunu gösteremem, ancak dediğiniz gibi mahkeme kararı ile ceza yazılan caddenin ve civar caddelerin mobese kayıtları incelenirse benim aracımın o yollardan geçmediği net bir şekilde anlaşılır. Umarım mahkeme bu şekilde bir inceleme talebinde bulunur.

Ek olarak hayatım boyunca 1 adet trafik cezası bile almadım, ilk gelen trafik cezası bu oldu ve suç işlemediğim halde aldığım bir ceza oldu, çok komik