istalya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben açıkçası sizin endişenizin tam olarak be olduğunu anlayamadım. Google diyorki zaten %70 webmasterlar artık search console ve pagespeed kullanıyor. Bizde tüm bunları göz önüne alarak özellikle ziyaretçi siteye geldi ne yaptı ne etti yayını kayda değer bulduysa, diğer içeriklere göre seni üste çıkarmak isteyeceğiz diyor.
Yani diğer tüm özellikler rafa kalkmıyor.
Sayfa açılış hızı her zaman önemliydi önemli olmaya devam edecek
Dediklerinize aynen katılıyorum. Ben anladığımı direk yazayım o zaman, belki de ben yanlış anlıyorum bu güncellemenin içeriğini.
Google sunucu tepkimesini artık sıralamaya daha fazla etki ettirecek. Yüksek giriş yapan web siteleri bugün çıtayı yukarı taşıyor. Çoğu site load sürelerini 2 saniye altında tutmaya çalışıyor. Ancak forumda dahi kaçımızın harıl harıl içerik girdiği ve yinede kullanıcılarının 2 saniye olmadan girebildiği bir web sitesi var? AMP burada bizim hayatımızı kurtarıyor bir nebze fakat bu güncelleme hızlanma konusunda bir uyarı da olabilir. Biz ise load sürelerini 3-4 saniye bandına çekmeye çalışıyoruz daha. 2 yıl sonra Google Performans Odaklı Hosting Servisleri veya Google Etkili Sunucu Optimizasyonu Hizmeti diye konular görür müyüz yani forumda, değişir mi diyorum bazı şeyler? Bir yazar olarak neresinde durmalıyım işin.