Şimdi sonu gelmeyen dini tartışmaların göbeğinde bulacağım kendimi belkide. Korktuğumdan değil bu yüzden susuyorum bu konularda.
Ateist arkadaşım belki senin için sıkıntı olmayabilir bu durum. Sabahlara kadar tartışabilirsin, yanıldığında özür diler geçersin. Ya da hummm ok yazarsın sıkışınca.
Ama Müslüman bir şahsiyet derinliğini bilmediği suya atlayamaz. Onun kendisine karşı değil sadece topluma da, dinine de sorumluluğu vardır. 1000 tane doğru kelam ederim içinden 1 tanesi hatalı olur ve sen galip gelme heyecanına kapılıp, İslam'ı küçümsersen burada benim büyük vebalim olur. Ateistler sanıyor ki bu Müslümanlar kendi dinlerini bilmiyorlar ki karşılarına geçip iki çift kelam edemiyorlar. Sen burada İslâmî bir konuda bir Müslüman'ı alt ettiğinde kendini İslam'ı alt etmiş olarak görebilirsin. İşte derinliği bilinmeyen konuda en azından sen galip gelip dinimi küçümseme diye susuyorum. Sen derken belki sen öyle görmeyebilirsin arkadaşım ancak diğer gördüğüm, tanıştığım Ateistler için durum bundan ibarettir. Açık arayarak 'belki' Müslüman olunmaz. Allah hidayet versin.