Bir insan neden islamı seçmelidir sorusun verilebilecek yüzlerce cevap var. Ama aynı şekilde bir insan neden deizmi seçmeli ya da ateizmi seçmeli sorularına da verilebilecek yüzlerce cevap var. Cevap veren arkadaşlar islamı seçtikleri için mutlu ve huzurlu olduklarını söylüyorlar onlar için seviniyorum fakat ben ateistim ve bundan dolayı mutlu ve huzurluyum. İnsan sosyal varlıktır, bundan dolayı hayatımızın, inancımızın ve karakterimizin büyük bir kısmını doğup büyüdüğümüz sosyal ortam etkiler.
Ben inançlı bir aileden geliyorum ve küçük yaşlarda kuran kursuna gönderildim(10 çocuktan 8inin olduğu gibi).Yaklaşık 15 yaşıma kadar da müslümandım ve namaz kılıp oruç tutuyordum, neden ? çünkü ben küçüklüğümden beri bizi Allah yarattı diye büyütülmüş bir çocuğum ki Türkiye'de herkes bu şekilde büyüyor.Fakat daha sonra gerek izlediğim filimler gerek okuduğum kitaplar beni sorgulamaya itti, yıllarca sorguladım, imamlara ve hocalara yüzlerce sorular sordum ve onlarda kendilerince cevap verdi(Yanlış anlaşılmak istemem onlar dinin anlattıklarını anlatmakla mükellef).Aldığım cevaplar hiçbir zaman beni tatmin etmedi.
Uzay, zaman, kader, atom altı evren gibi konuların cevapları dinle açıklanamıyor maalesef. Bugün bir cami hocasına gidip atom altı evrenden bahsetseniz "yav mevlam öyle yaratmış vardır bir bildiği" diyebiliyor sadece. Tabi bu anlattıklarım müslüman bir ülkede doğup büyüdüğüm için böyle oldu ama hristiyan bir ülkede doğup büyüsem sorgulama çağıma kadar hristiyan olacaktım.
İnsanlık tarihinin yanında dinlerin tarihi oldukça kısa kalıyor, önceki zamanlarda din var mıydı? Kaldı ki birde işin bilimsel kısmı var "evrim" gibi.İşin detayını bilmediğim zamanlarda bende "aa biz maymundan mı geldik yani saçma sapan konuşma" diyen insandım ama detaya indiğimde "mikro evrim","makro evrim" gibi konuları, sapiensleri, diğer evrimsel varlıkları gördükçe aklıma daha fazla yatmaya başladı.
Çok iyi hatırlıyorum ilk okulda sınıfımızda bir grafik vardı evrim ile alakalı, balık sudan çıkıyor ve yavaş yavaş değişimler gösteriyordu.İnsanlar yıllarca sudan çıkan balık mı olur arkadaş saçmalamayın gibi cümleler kurdular ama onlara akciğerli balıkları gösterdiğinizde Allah Allah diye kalıyorlar, çünkü bilmiyorlar.Bilmedikleri içinde her şeyi dinle ilişkilendiriyorlar.
Dinler insanların rahat bir şekilde yönetilmesi için en kuvvetli argümandır.Onları sömürebilir, savaşa gönderebilir(tarihte yüzlerce örneği var),istediğiniz gibi yargılayabilirsiniz ve kimse size bir şey söylemez.Ateist birinin bir sözü vardı(adı şu an aklıma gelmiyor.):"Din insanoğlunun keşfettiği en büyük silahtır".Evet bu doğru, en basit örneğiyle haçlı seferlerini ele alırsak(kimin saldıran, kimin savunan olduğunu saymıyorum):Siz bizim tanrımıza nasıl inanmazsınız, kafirler vb... gibi nedenlerle hristiyanlar müslümanların üstüne seferler düzenledi.Bakıldığında çok kötü bir şey evet ama aynı şeyi islamı yayma gayesiyle müslümanlar da yaptı.
Bazıları islamiyeti seçtikten sonra çok farklı, iyi insanlar olduklarını söylüyor bense karşı argüman olarak şunu savunuyorum, bir insanın iyi ya da kötü olması için dine ihtiyacı yoktur.Bu konu haftalarca, aylarca ve yıllarca tartışılır ki tartışılıyorda. Benim ateist olma nedenlerimin ufak bir kısmı yukarıda paylaştıklarım ama bu demek değildir ki ben haklıyım, ben bu şekilde huzurluyum siz ise müslüman ya da hristiyan olarak huzurlu olabilirsiniz bu size kalmış bir şeydir.