Merhabalar,
Arabayı hiç çalıştırmadığım 23.10.2020 tarihinde ve 21:28 saatinde ters yönde araç kullanmak sebebi ile 1288 TL trafik cezası kesilmiş. Gerçekten arabayı hiç çalıştırmadığım bir günde böyle bir cezanın yazılması beni hayretler içerisinde bıraktı. Ceza yeri olarak evime yaklaşık 10km uzaklıkta bir cadde yolu olarak görünüyor, ek olarak bu caddeye bile daha hiç girmedim.
Konuyla ilgili memurun yanlış plaka gördüğünü düşünerek ilgili trafik şubesine gittim ve durumu izah ettim. Cezayı yazan birim ile telefon görüşmesi yaptı ve bana cezada bir yanlışlık olmadığını memurun doğru gördüğünü söyledi. Bende neyi görmüş diye sordum, görüntü veya mobese kaydı var mı birlikte kontrol edelim dedim, bana görüntü olmadığını sadece memurun gözüyle gördüğünü söyledi. Peki ne yapıcam ben şimdi dedim, sulh ceza hakimliğine itirazda bulunun dedi.
Şimdi burada hak adalet nerede gerçekten? Bir polis memuru kafasına göre ceza nasıl yazabiliyor? Evin kapısının önünde duran arabayı sen nasıl 10 km uzakta bir cadde üzerinde görüp ceza kesebiliyorsun?
Şimdi ben burada cezayı mecburen ödeyeceğim ve sonrasında itirazda bulunacağım ancak ben bunun dışında birde bu cezayı kesen memura da görevini kötüye kullanmaktan dolayı dava açmak istiyorum. Benim işimi gücümü bıraktırıp bir emniyet müdürlüğüne bir mahkemeye koşturuyorlar, ben bir vadandaş olarak suçsuz yere mağdur ediliyorsam bunu bana yaşatan memurun da gerekli cezayı almasını isterim.
Aranızda benzer durum yaşayan oldu mu, fikir ve önerisi olanlar?