Konuyu açan arkadaş her ne kadar günde 2-3 tane off topic de başlık açmak için yoğun uğraş verse bile düzgünce sorulan bir soruya boşver takma bunları kafaya demek olmaz diye düşünüyorum.
Din bir gerekliliktir, önce bunu kavramak gerekiyor. Bir din ile Hindistan'ın fakir insanlarını ve kast sistemine dahil bile edilmeyen paryaları reenkarnasyon ile diğer hayatında kral olacağına inandırmazsan milyonlarca insanın öldürüleceği devasa bir kaos hakim olur. Hristiyanların kutsal gördüğü topraklar Müslümanların eline geçtiğinde Papa din ile düşman halkları bir araya toplayıp haçlı seferlerini başlatmıştı, din olmasa bunca insan bir araya gelemezdi. Şehitlik olmasa ülkesi veya dini için kılını kıpırdatmayacak belki milyonlarca insan geldi geçti ama şehitlik bir nevi doping işlevi görmekte, bu yok sayılamaz. Eksiksiz her din güzel ahlakı, vicdanı ve genel hatları ile iyi bir insan olmayı öğütler. Her inanış çalmayacaksın der, bu asayişi sağlayan en önemli unsurdur. Dinler vatan ve inanç için bazı istisnalar haricinde öldürmeyeceksin der, eğer böyle bir şey olmamış olsa ortalık vahşi batıya döner, yan bakan omuz atan çoğu kişi hayatta olamazdı. Paganlıkta valhalla inancı ve temelde her din öldükten sonra ödüllendirileceğimizi müjdeler. Bu insanları hayatları boyunca daha dikkatli olup en az hata ile yaşamaya sevk etmektedir. Dinlerde cennet ve cehennem olmasa, öldürmenin ve çalmanın günah olmadığı inanışlar ile dünya ayakta kalamazdı. Bazı insanları frenleyen şey dindir. Bir inanca sahip olmayan bazı arkadaşlar heyecanlanmadan söyleyeyim, inancı olmayanlar sapıtır demiyorum, sapıtacak milyonlarca insan illa olur diyorum, inandığı din hırsızlık suç değil dese oluşabilecek bir kaos üzerine konuşuyorum. Tarih boyunca çoğu lider dini kullanmıştır hatta kendilerini Tanrı ilan eden çok fazla hükümdara rastlanmaktadır. Bazı durumlarda bu bir gereklidir.
İnancın olmayabilir ama sağlam bir karakterin olmalıdır öncelikle. Kendini geliştirip vicdan ve ahlak sahibi olduğun sürece iyi bir insan olursun, inançlı olmak için ise din gerekir, bunları birbirine karıştırmamak gerek. Çok fazla inançlı ama karakterden yoksun kişiler gördü bu gözler. Hoşgörü dinine mensup olduğunu söyleyerek sırf aynı mezhebe mensup olmadıkları için bile Allah-u Ekber diyerek kafa kesen sapkınları hep birlikte gördük sınır komşularımızda. Bu arada ben inançlıyım fakat dinin yozlaştırılmamış en saf hali ile özünü benimsiyorum, İnşallah Maaşallah diyenlerin peşinden gitmiyorum veya kandırılmıyorum. Kutsal kitabımızda olmayan hiçbir cümleyi geçerli kabul etmiyorum, sonradan eklenen cümleler ile değiştirilmemiş olan dinimizi değiştirmeye çalıştıklarına inanıyorum. Buhari aktarımlarını, Mesnevi ve Risale isimli kitapları birer din kitabı olarak görmüyorum, din sonradan yapılmaya çalışılan insan eklemeleri ile yozlaşır, tıpkı Hristiyanlıkta olduğu gibi. Biri ben domuz eti seviyorum, kendi eklememde domuz eti günah değildir derse, diğeri ben şarap seviyorum, şarap günah olmasın bunu çıkaralım derse din değişir, bağlamından koparılır. Daha geçen gün forumda bir arkadaş bir hadis linki atıp bakın Kuran da böyle diyor demişti, bizim insanımız çoğunluk olarak dininin kitabını okumadığı için her cübbe giyenin söylediğini din zannediyor ama dur bir açıp okuyayım demiyor çok yazık.
İnancı olmayan ama bir işaret bekleyen arkadaşlar, kusura bakmayın ama çok büyük ihtimalle size bir işaret falan gönderilmeyecek. Tek işaret Tanrının size sunduğu akıldır ve o akıl ile sınanıp kendisini bulmanızı, iyi bir insan olmanızı ve size verilen nimetler için teşekkür etmenizi, günahlarınız için af dilemenizi ve bazı vakitler kendisini hatırlayıp ibadet etmenizi istiyor.