normalmert adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seo da mantık böyle bi şeymiş , o zaman bu backlink paketçileri "paketçi" diyebilir miyiz ?
Ben bir şey demiyorum. Tek bildiğim şey şu:

Backlink alınan siteden gerçek insanlar o linklere tıklayıp sitenize gelmiyorsa, aldığınız link çöptür. Google uzun zamandır nereden link aldığınıza değil, o linklerden birinin gelip gelmediğine bakıyor.

Her paket her sitede aynı etkiyi göstermez. Kimi siteye yararlı olan paket, kimi siteye zararlıdır ya da işe yaramaz. Sitenin ihtiyacına özel paket almak gerekir. İmzamda bir tanıtım yazısı satışı var mesela. Bana birisi "bu sitemde işe yarar mı?" diye sorarsa cevabım "bilmiyorum" şeklinde olur. Zira ben bir hizmet satıyorum ve senin işine yarayıp yaramayacağına sen karar vereceksin. "Bu paket bu sitede işe yarar mı?" sorusunun cevabı SEO uzmanındadır, paket satıcısında değil. Benim kızdığım tek nokta paketin işe yaradığını söyleyen üç-beş sonuca dayanarak "süper uçuran paket" diye lanse edilmesidir.

Güzel bir örnek geldi aklıma betimleme yapmak için o ekleme yapayım Paket satıcısı eczanedir. Eczanede çeşit çeşit ilaç vardır. Ama reçeteyi SEO uzmanı yazar. Ha kimi site sahibinin uzmanlığı yeterlidir (kendi kendisinin doktorudur) o karar verir. Kimi site sahibi de bir uzmandan backlink ihtiyacını öğrenir. Belki de sitenin gerçekten ihtiyacı backlink değildir? Bu sebeple herhangi bir paket satıcısının "süper uçuran SEO paketi" adı altında standart paket satmasını etik bulmuyorum. Bu arada vitamin kullanımına karşı değilim Eğer gerçek sosyal medya hesaplarından etkileşim alınabilecekse (fake olmaması önemli) bu istenildiği kadar alınabilir