Teslim olmayı tercih ettim.
Müslümanlığın anlamıda bu teslimiyet,teslim olmak.
Olmadan önceki hayatımda kimseyle göz göze bile gelmezdimki kavga etmeyeyim diye.
Bir sürü badire attım, yusuf medreresine düştüm 7 ay.
Gördüğüm rüyalar, istediklerimin gerçekleşmesi ve tövbe etmem beni tamamen teslimiyete yöneltti.
Okadar inançlanmıştımki o zindanda çıkacağım güne kadar görmüştüm eşim halen hatırlar hayır o tarihte değil şu tarihte çıkacağım demiştim ve ortada mahkeme bile yoktu.
Gerçektende o gün çıktım.
Birşeyleri yaşamadan gelemiyorsun bu durumlara, anlattığımdada ailem dışında kimse inanmıyor.
Hayatımda yalanıda küçükken hariç hiç konuşmadım sevmemde.

Öncelikle kısaca şundan bahsedeyim, çevre çok önemli.
Uyuşturucu kullanan, alkol içen çevre beni dik başlı, her b**ku bilen aslında hiç birşey olmayan bir insan haline getirmişti.Çünkü çevrem hep öyleydi ve aslında hayatları hep boş olan insanlardı.
Para kazanıyordum, sevgililerim hatta 17 yaşımda arabam bile vardı.Hepsini kaybettim hemde babam sağolsun pavyonda yedi.
Arkama bile bakmadım çalıştım ve şuan katınında katı hatta yüz katı kadar kazanıyorum.
Mesele aslında birşeyleri görebilmek.
Mesela faizden uzaklaştıkça daha fazla para kazandım.
Zinadan kaçtıkça daha çok saygınlığım arttı çevremde.
Rabbim birde evlat sahibi olmamı nasip etti ki en güzelide buydu hayatımda.
Okudum, okudum okudum okudum okudum hepsini okudum tüm dinleri, tüm inançları.Ateistlikten deistliğe sonra ise hristiyanlık,musevilik derken kendimi bi anda kuran ve hadislerin içerisinde buldum.

Bir gün gene kuran okurken birşey dikkatimi çekti, zümer suresi 6'cı ayet internetten bakıpta tam olarka yazmıcam anlamını şöyle diyordu; Biz insanı 3 karanlık evreden yaratırız gibi birşeydi.Hemen bilime yöneldim ve insanın oluşumuna baktım.
Birde ne göreyim gerçekten 3 evre fütüs mütüs evreleri varya onlardan bahsediyorum.
ŞOK oldum devam ettim.
Bunun gibi unuttuğum tonlarca olay ve ince detayla karşılaştım.
Halen daha şüphe vardı içimde tatmin olmuyordum.
Şira yıldızından bahseden bir ayet vardı necm suresi 49 araştırdım şira yıldızı tam olarak dönüşünü 49 yılda yapıyormuş buda tesadüftür diyip geçtim.

Sonra bir baktım hayatımı doğru dürüst, kimsenin malında gözü olmayan düzgün bir insan gibi yaşamaya başlamışım.
Namaza başladım, ayetleri tekrar tekrar okudum.
Hadisleri araştırdım.
Sonunda ise anlatamayacağım çok şey gördüm ve şahit oldum.

Yaniii demem o ki arkadaşlar, okuyun ve araştırın.Eğer ön yargılı ve kinle dolmuş bir benliğiniz yok ise yolun ortasına gelmeden doğruyu buluyorsunuz.
Özellikle kuran meali okurken tefsir okumayı sakın ihmal etmeyin.
Aksi takdirde okumuş ama anlamamış olma ihtimaliniz çok yüksek.

TEFSİR AYETİN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ, NE İÇİN İNDİĞİNİ VS)