Bu soruya neden "Yahudi veya Hristiyan olmayasın?" gibi de bir yaklaşım sergilenebilir. Sadece İslam dinine inanabilmek için bir neden aranıyorsa o dinin kitabı Kur'an Kerim'i anlayacağın bir dilde (birden fazla çeviri olmak şartıyla) okuman ve bolca araştırma yapman gerekir. Diğer tüm dinler için de bu geçerli. Akıl, kalp ve Kur'an üçlüsünden uzaklaşmamak, İslam dinini anlamanızda size daha çok yardımcı olacaktır. Burada yazılanlara bakıyorum ve bazı kişiler Kur'an ayetlerinin sadece belirli bir kısmını size iletmişler. Konu bütünlüğüne bakmaya özen gösterin. O ayetlerde kullanılan kelimeleri diğer ayetler ile karşılaştırarak ilerlemeniz Allah'ın ne demek istediğini açıkça kavratacaktır. Bu araştırmalar ister istemez sizi peygamber döneminden birkaç asır sonra yazılan içinde doğru da olabilen, yanlış da olabilen, hatta aynı içeriklerin birbirleriyle çelişebildiği birçok kaynağa ulaştıracaktır. Müslüman sıfatına sadece sözde sahip olan şahısların yaptıklarını, İslam ile bağdaştırmamanızı temenni ederim. Öyle bir dönemdeyiz ki ölüye Kur'an okunuyor, diriye rivayet anlatılıyor. Son olarak da kıssaların anlatıldığı yayınlara itibar etmeyin. Lütfen bu süre zarfında Kur'an'dan ayrılmayın. Sonra "Neden Müslüman olmalıyım?"'ın cevabına çok kolay bir şekilde erişebileceğinizi umuyorum.

*Size ithafen yazmıyorum. Genel olarak "İslam'ı Anlama" açısından düşüncem bu yöndedir. Kimseyi İslam dinine mensup olacaksın diye zorlama gayesinde değilim.