profweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden İslam'ı seçmelidir bir kişi?

Lütfen birbirimize sataşmadan, mantıklı cümlelerle bilgilerinizi aktarırsanız çok memnun olurum.

İnsani şekilde konuşup tartışalım.
O kadar kolay bir soru ancak cevabı çok zor sebebi sana yazılacak mesajın içindeki bir kelime seni soğutabilir hatta tiksindirebilir. Bence alanında gerçekten uzman biri sana bilgi vermeli buradaki insanlar eğer konu hakkında yetkin değilse sadece fikir vermeli. Ben hep bir Allaha inandım hep bir islami inancım oldu ancak tam yerine getirip getirmediğim kendi açımdan sorgulanır.

Ancak sana şöyle bir fikir verebilirim, bir din düşün ilk vahisi "Oku". Kuranın temelide aslında buna bakış açına bağlı bazısı okuyu sadece oku, bazısı oku yorumla bazısı oku körü körüne sorgulamadan uygula bazısı bilmediğin dilde oku sevap diye algılar. Bence oku yorumla ama teker teker yorumlama hepsini bağdaştırarak oku. Savaş, öldür, vur kelimeleri var bunlar yalan değil ama bunları özetleyen çok güzelde bir kelime var.

- Bana karşı görevlerini yerine getirmezsen gel, tövbe et der, çünkü o senle Allah arasındandır.
- Ancak kul hakkına girme çünkü kul hakkına girersen o kulum senden hakkını ister o affetmezse ben affetmem der.

Nefsi müdafaa da kendini koru ancak kötülük yapma anlamına gelir bu.

Okuduğunu anlaman okuduğunu bir birine bağlaman ve temiz kafayla düşünmen gerçekten çok önemli bu sorularının cevabı değil ben sana sadece nasıl bakman gerektiğine karşın bir fikir vermeye çalıştım. Buralarda arama cevabı çünkü inan seni tatmin edecek bir şey bulamayacaksın. En doğru tesfir denki tarafısz bir tesfir bulmanı öneririm çünkü meallerin çoğunluğu tesfirdir bence bul ve oku. Umarım kendin için en doğru kararı verirsin.