Bir müslüman olarak merak ettim, gelen yorumları okudum. Şimdiye kadar okuduklarım arasından bir tane bile müslüman olmama rağmen tatmin edici neden sorusunun cevabı gelmedi. Çünkü çoğunluğu kutsal kitabımız Kuran'dan alıntı yapmış. Mesela biri de ölüm var demiş. Ona bakarsanız her dinin kitabı vardır ve her dinde ölüm konusu işlenir. Hatta yine çoğu dinde ölüm sonrası cennet - cehenneme benzer şekillerde tasvirler yapılmıştır. Dünya'da milyonlarca Hristiyan var. Şimdi bu milyonlarca adam mantıklı düşünmediği için mi İslam dinini tercih etmiyor? Üzülerek söylüyorum ki, mesaj yazana kadar okuduğum tüm cevaplar tatmin edici yeterli cevaplar değil. Bu şekilde birini müslüman yapamazsınız. Aksine bu şekilde yaklaşımlar çoğu zaman soğutur. Bence yeterli derecede bilgiye ve ilme sahip değilseniz, bu konularda kişileri ikna etmeye çalışmayın. Yarardan çok, zarar getirirsiniz.
Müslümanlığı müslümandan öğrenme zamanı bence çoktan geçti. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ve halifeliğin son dönemine kadar müslümanlığı, müslümandan doğru şekilde öğrenebilirdiniz. Şuan ise İslam dinini tercih etmek için, bireysel bir çaba ve arayış içinde olmanız lazım. Bir başkasının telkiniyle öğrenmeye çalışmak sakıncalı olabilir. Son yıllarda İslam'dan uzaklaşan ve hatta dinini değiştirenlerin çoğu baskı ve öğretme aşkı içindeymiş gibi görünüp kendi hevesleri doğrultusunda hareket edenler yüzünden uzaklaşmış veya terk etmiştir.