ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sıkıntımız TikTok... Evet evet TikTok.

Özellikle z kuşağı TikTok v.b. sosyal medya mecraları ile hızlı tüketime alıştı. Beğenmediği bir şey olunca uzandığı yerden tek parmak hareketi ile sıradakine geçebiliyor. En sonunda da beğendiğini birkaç parmak hareketinin ardından buluyor. Az çaba ile mutlu olabiliyor. Yani demem o ki; gençlerimizin tamamı (ki z kuşağına mensup 3 kız çocuğu sahibiyim tanrı bağışlarsa) her şey bir iki tıklama ile olsun bitsin istiyor.

Geçenlerde 19 yaşında bir kardeşimiz CV yollamış. "SEO alanında kendimi geliştirmek istiyorum" diye mail atmış. Ajansa davet ettik, geldi sağolsun. Adama nasıl SEO yaptığımızı, nelere dikkat ettiğimizi falan anlattık iş zor geldi. Çünkü gri şapka SEO yapıyorsan çok az iz bırakman mümkünse de hiç iz bırakmaman lazım. Kardeşimizin SEO bilgisi Rankerx'ten 5k backlink almaktan ibaret. Fakat bionluk'ta falan uçan kaçan SEO paketi satıyor, işin iyisi millette alıyor Çünkü müşteri de TikTok'çu

Öte yandan okumayan, okusa da okuduğunu anlayamayan bir nesil yetişiyor. Bir kardeşimiz geçen gün bir soru sordu SEO hakkında, kendisine bir kaynak yolladım ortalama 1500-2000 kelimedir. "Abi ne demek istiyor burada?" dedi. "Tam olarak neresini anlamadın?" diye sorduğumda ise okumadığını anladım. Çünkü yazı resmen halk dilinde yazılmıştı. Anlamamak için ya okumamış olmak lazım ya da idrak problemi sahibi...

Meşhur bir laf vardır ya "herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez" diye. Birçok kardeşimizin sorunu bu. Mesela bu kadar İngilizce öğrenme imkanı varken, bu kadar neredeyse bedava fiyata satılan lisan öğrenme uygulaması varken, hala İngilizce bilmeden teknoloji takip etmeye çalışan kardeşlerimiz var. Ha bunları söylerken ben bir baba olarak çocuklarıma gerekli donanımı sağlamaları için başarı grafiği çiziyor muyum? Hayır... Sıpalar hala Roblox mudur ne halttır o oyunun sohbet kısmında "baba bu ne diyor?" diye İngilizce metin gösteriyor.

Hiç iyi bir yere gitmiyoruz.
Allah bağışlasın Bu zamanda çocuk yetiştirmek zor zanaat.

Sizin de bahsettiğiniz gibi önce İngilizce, sonra SEO. Bana danışan eş dost akrabaya da önce İngilizcenizi geliştirin, sonra güncel tüm yabancı SEO bloglarını takip edin öğüdünü veriyorum. Çünkü yerli SEO bloglarının çok büyük bir kısmı sadece yüzeysel ve geri kalmış bilgilerle dolu maalesef. SEO kavramı ve teknikleri ile ilgili bilgi verirken, kendi sattığı "backlink paketini" de bir yandan size kakalamaya çalışan bir sistemin içinde doğru bir yol almak çok zor

Sitenizi uçuruyoruz, uzaya gönderiyoruz paketleri maalesef clickbait ve zarardan başka bir şey katmıyor bizlere. Ama aynen, talep fazla.

Gerçi tembelliğe alışmış bir millet için bu durumu çok da şaşırtıcı bulmamak gerekir.

Saygılar.